MODNI ULOVI

Pronašli smo 5 ključnih komada bez kojih nećete moći ovoga proljeća

10.04.2019 u 07:11

Bionic
Reading

Topliji dani su konačno stigli, a mi smo ih objeručke prihvatili! Sigurni smo kako su mnogi od vas jedva dočekali pospremiti kapute i uskočiti u nešto laganije materijale, a čizme zamijeniti proljetnom obućom. Kao i svake godine, na modnu scenu i ove sezone isplivalo je nekoliko ključnih komada koji su privukli pažnju modnih stručnjaka, ali i trendseterica koje religiozno prate trendove

U gomili trendova koji će ovoga proljeća plijeniti pažnju s polica trgovina ponavlja se nekoliko ključnih trendova koje ćemo viđati na svakom koraku. Riječ je o poprilično klasičnim komadima koje ćete moći nositi godinama, a koji su ove sezone na vrhu liste najpoželjnijih trendova.

Obišli smo trgovine u City Centeru one i ondje pronašli pet ključnih komada sezone koje bismo rado pospremili u svoj ormar ovoga proljeća, a zavirite li na profile vodećih fashionistica na Instagramu, primijetit ćete da gotovo svaka od njih već posjeduje ove trendi komade u koje vrijedi investirati novac.

1. Lepršave haljine midi kroja

  • +4
Lepršave haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Haljine nikad ne izlaze iz mode, no ovog proljeća uživaju posebnu popularnost. U modi su haljine brojnih uzoraka, boja i krojeva, no uvjerljivo najpoželjniji hit sezone su one laskave midi dužine koje pristaju svakoj figuri. Osim popularnog cvjetnog uzorka i točkica, ove sezone sve su traženije i haljine jarkih boja, na preklop, retro i s puf rukavima te slip haljine od satena, a svaki od spomenutih modela možete isfurati i za posao i za špicu, ovisno o tome kako ih uskladite.

Kako već nekoliko sezona modnom scenom dominiraju tenisice, naš prijedlog je da u ležernijim prilikama midi haljinu uskladite s omiljenim tenisicama, dok za večernji izlazak ili poslovni sastanak uskočite u udobne sandale ili cipele s popularnom block ili kitten petom. Važno je pritom znati prepoznati koja je haljina prigodna ili je prenamijeniti kako bi to postala. Primjerice, slip haljinu s tankim naramenicama nećete odjenuti za posao, ali ukoliko je obučete preko košulje ili obične majice kratkih rukava, vaš stajling će poprimiti potpuno novu dimenziju.

2. Traperice ravnog kroja

  • +2
Traperice ravnih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Popularan skinny model posljednjih sezona zamijenile su traperice straight nogavica, odnosno ravnog kroja. Ove traperice pristaju ženama raznih tjelesnih građa, a najviše ih volimo zato što su izrazito udobne te zato što pristaju uz gotovo svu obuću koju posjedujemo.

Bile to traperice kraćeg ili klasičnog kroja, visokog ili niskog struka, na vama je da ove sezone odaberete model po vlastitom 'guštu', a na nama da vas podsjetimo na nekoliko dodatnih mini trendova kada su traperice u pitanju. Ispred klasičnih plavih prednost ove sezone imaju traperice u bež boji, kao i takozvani color-block modeli izrađeni od kombinacije trapera, stoga prije nego što se počastite novim miljenicama razmislite o statement trapericama koje će začiniti svaki vaš stajling. Pripremite se za proljeće u velikom stilu i inspiraciju za svoje trendi stajlinge pronađite na portalu City Mix&Match.

3. Torbe neobičnih oblika, boja i ukrasa

  • +5
Šik torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Posljednjih sezona sve popularniji su manji modeli torbi, kao i oni neobičnih oblika, boja i ukrasa. Umjesto klasičnih poslovnih torbi koje smo nosili prije nekoliko godina, ovoga proljeća potražite chic modele od slame, pruća, drva ili pletiva, one izrađene od pleksiglasa, kuglica ili tekstila. Kao što možete primijetiti, naglasak je na prirodnim materijalima, a najvažnije je da je dizajn originalan i drugačiji.

Također su vrlo popularne bucket torbe, retro torbe-remeni koje se uglavnom nose oko struka te kovčeg-torbice s ručkom. Ukoliko pak volite investirati u klasičnu torbu koja teško da će izaći iz mode, počastite se jednom od prave kože koju ćete moći nositi još godinama.

4. Sakoi u boji

  • +4
Sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sakoi su ovog proljeća poželjniji no ikad, a savršeno se dobro slažu i uz tenisice i štikle. Iako su crni i sivi sakoi klasika koju bi svaka žena trebala imati u svom ormaru, trendovi nam sugeriraju da izađemo iz sigurne zone i svoje odjevne kombinacije začinimo cool modelima jarkih boja i efektnih uzoraka. Pink, tirkizna, kraljevskoplava i trava-zelena dominiraju kada je riječ o sakoima i odijelima, a vrlo popularni su i oni sitnog vichy uzorka.

Pripazite da odabirete sakoe dužeg kroja koji će vašu figuru vizualno izdužiti, a što se tiče kombiniranja, trudite se biti što jednostavniji. Kako je naglasak na statement sakou, dovoljno ga je kombinirati s običnom bijelom majicom, hlačama u istoj boji ili prethodno spomenutim trapericama ravnog kroja te trendi glomaznim 'tatinim' tenisicama ili elegantnim cipelama, ovisno o prilici.

5. Slingback cipele

  • +4
Trendi cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ljubav između žena i cipela neraskidiva je otkako je i mode, stoga nas ovaj trend posebno veseli. U posljednje vrijeme veliki povratak na modnu scenu doživjele su slingback cipele, koje istovremeno djeluju toliko elegantno i trendi da im je teško odoljeti. U pravilu su ove cipele izrazito udobne jer je peta otvorena pa nema neugodnog pritiskanja, a ako odaberete model s nižom block ili kitten petom ili pak slingback balerinke, u njima ćete bez problema moći izdržati cijeli dan.

Ukoliko ste još uvijek u nedoumici kako kombinirati ovosezonske trendove, inspiraciju potražite na portalu City Mix&Match.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s City Centerom one te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.