TIHI LUKSUZ

Proenza Schouler predstavio kolekciju prepunu vječnih komada koji će se nositi još godinama: 'Umorni smo od sve te Instagram odjeće'

13.02.2023 u 11:59

  • +35

Proenza Schouler FW 2023.

Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Najpoznatiji američki modni dvojac, Proenza Schouler na Tjednu mode u New Yorku prikazao je novu kolekciju koju su najavili jednostavnim riječima 'nema siluete, nema teme'

Okretanje kreiranju 'tihe odjeće' čini se kao radikalan potez, no u posljednje vrijeme sve većoj popularnosti prikrivenog luksuza, bezvremenske odjeće koja nema logotip, ne robuje trendovima, naglasak je na savršeno krojenim komadima koji su jednako nosivi danas kao i sljedeći 10, 20 pa i više godina.

Jack McCollough i Lazaro Hernandez koji već 20 godina stvaraju odjeću brenda Proenza Schouler, otvorili su novo poglavlje i odlučili stvoriti low key, pragmatičnu odjeću. 'To je kao početak nečeg drugog. Nečeg možda punoljetnijeg. Odrasli smo pred svima vama. Vrijeme je da odrastemo i budemo odrasli', kaže modni dvojac.

'Umorni smo od sve te fantazije i Instagram odjeće', rekao je Hernandez. Njihova kolekcija prepuna je odjeće s karakterom, koja nije nimalo razmetljiva, no zato je itekako sofisticirana.

U prvom redu njihove revije našla se glumica i modna ikona Sienna Miller kojoj su društvo pravile njezina jedinica, 10-godišnja Marlowe i Anna Wintour, najpoznatije modne urednice na svijetu.

  • +5
Sienna Miller s kćerkicom Izvor: Profimedia / Autor: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

oop