SUPERAKCIJA

'Prodajte' staru odjeću H&M-u i zaradite novu!

06.12.2012 u 14:15

Bionic
Reading

H&M provodi superakciju - donesete im svoju staru odjeću i dobijete poklon bon za novu odjeću!

Akcija poznatog trgovačkog lanca H&M-a koju će provoditi u svim svojim prodavaonicama diljem brojnih zemalja, zasigurno će razveseliti sve one koji imaju pune ormare

nepotrebne odjeće. Naime, poznati brand ulične mode 'otkupljivat' će vašu staru odjeću, piše The Local. Takvu akciju već provode u Švicarskoj, a sada će je proširiti i na preostalih 48 zemalja u kojima imaju svoje prodavaonice.

Nije riječ o klasičnom otkupljivanju, nego zapravo o recikliranju koje će biti nagrađeno bonom. 'Bilo koji komad odjeće, neovisno o tomu kojega je branda i u kakvome je stanju, prihvaćamo. Zauzvrat, kupac će dobiti poklon bon za svaku vreću odjeće koju donese', poručili su iz H&M-a. Još uvijek nije poznato koliki će biti iznos bona.

Motivi za ovakvu akciju, kako pojašnjava vodstvo poznatog branda, ekološke su naravi: 'Želimo učiniti nešto dobro za okoliš i ekologiju, želimo biti odgovorni.' Takva politika ima smisla s obzirom na to da podaci pokazuju kako se iznimno mali broj stare odjeće reciklira što je ekološki štetno.

Akcija H&M-a nesumnjivo će razveseliti mnoge dame koje imaju pune ormar, ali nikada zapravo nemaju ništa za odjenuti. Ova akcija omogućit će im da učine dobro djelo, a pritom 'zarade' nove krpice.