STO POSTO

Priznajte, sve ovo ste mu slagali!

02.01.2014 u 08:50

Bionic
Reading

Svi se trudimo imati kvalitetne odnose i veze, a posebnu težinu ima odnos sa suprugom, koji je pun kompromisa, ljubavi, predbacivanja, svega pomalo, baš kakav i treba biti. No ima i laži. I to nekih tipičnih, koje je svaka žena rekla svom dragom

Ovo su slagale odnosno prešutjele skoro sve žene. Dobro, ako ne baš svaku stavku, onda barem njih nekoliko. 

Zatajili ste mu svoj novi cilj i želju
Poželjeli ste se ponovno vratiti u školu, upisati magisterij, tečaj ili neko drugo usavršavanje, no ne govorite mu ništa o tome, jer se to ne uklapa u vaš originalni plan. Ako ne realizirate svoje želje mogli biste upasti u depresiju i bezvoljnost. Razgovarajte sa suprugom o svojim planovima i razradite financijsku strategiju i organizaciju vremena kako bi se i on i obitelj mogli prilagoditi vašim željama.

Kada žrtvujete nešto što ste oduvijek htjeli jer se vašem suprugu to ne sviđa

Biti potpuno podčinjen i požrtvovan i nije baš recept za uspješan brak. Možda nije ljubitelj vikend-putovanja, a vi želite malo otići iz grada. Ako volite suvremeni ples, otiđite s prijateljicama ili jednostavno tražite od muža da nađe balans između vaših potreba i želja čak i ako se to njemu nimalo ne sviđa. Nova iskustva i njemu će dobro doći.


Kada radi nešto što vas živcira, a vi mu to prešutite
Možda vam je zasmetalo kada vas nije pitao za mišljenje prilikom kupnje bicikla za sinov rođendan ili nečeg sličnog, ali ste mu to prešutjeli. Bolje mu odmah recite što vam je zasmetalo, jer kada vas idući put zaobiđe, mogli biste planuti i više nego što je potrebno, a onda pak njemu neće biti jasno zašto ste tako ljuti.

Kada prešutite sumnju da je ipak malo previše popio
Došao je s posla i osjeti se na alkohol. OK, možda je bio domjenak i popio je koju čašicu više. Osim toga, ne želite glumiti policajaca. Ako pak stvarno mislite da ima problema s alkoholom, probajte mu oprezno to reći, ili samo objasniti što ćete vi tolerirati, a što ne. I, naravno, reći mu da ste tu za njega kad odluči priznati problem i krene ga rješavati.

Kada vas netko od njegove rodbine uvrijedi, a vi mu niste rekli
Možda ste mu prešutjeli da ga indirektno ne povrijedite ili jednostavno mislite da neće stati na vašu stranu. No ako vas netko sustavno ponižava, on je prvi koji treba stati u vašu obranu.

Kada zanemarite svoju karijeru kako biste podržali njegov napredak

I dok vi nemate problem, na neko vrijeme, staviti karijeru na čekanje zbog obitelji i njegovog napretka, s vremenom biste se zbog toga mogli osjećati loše. Kao da ste zanemarili jedan važan dio sebe. Razgovarajte i recite mu kako se osjećate, a potom krenite u ostvarenje svojih želja.