vječni klasik

Tako elegantan i tako praktičan: Sako od tvida vrući je trend ove jeseni, a ove modele doista se isplati imati u ormaru

15.10.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Kultni Chanelov sako dio je modnog svijeta od 1950-ih, a iako predstavlja doista bezvremenski klasik, ove sezone u modu se vraća na velika vrata. Sakoi od tvida naredih mjeseci viđat ćemo posvuda, a upravo zahvaljujući njima svaki stajling dobit će ženstven i elegantan izgled

Kada je legendarna Coco Chanel dizajnirala je kultni sako od tvida želja je odjenuti žene u odijela u kojima se osjećaju ugodno, ali koja i dalje ističu njihovu ženstvenost.

Sedamdeset godina kasnije sako od tvida, gornji dio kultnog odijela, jednako je popularan kao i tada i to ne isključivo zahvaljujući Chanelu.

  • +11
Sakoi od tvida Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sako od tvida doživio je brojne redizajne i osvježene izglede u novim materijalima, bojama i krojevima, posebice pod dizajnerskom palicom Karla Lagerfelda. Nosiv kao jakna za toplijih dana ili pak kao sako ispod toplog kaputa, ovaj modni komad doista je jedan od onih u koji se isplati uložiti.

Modni znalci predviđaju: kasični sako od tvida bit će vladajući modni trend ove jeseni

Klasične varijante od prošaranog tvida ili boucléa i dalje je jedan od najpopularnijih modela. Brojni modni influenceri nisu odoljeli četvrtasto krojenim modelima, uglavnom bez ovratnika i s džepovima, što ni nije iznenađujuće jer sako od tvida zadivljuje svojom jednostavnom elegancijom i predstavlja doista bezvremenski klasik nosiv u svim prigodama. Bilo za elegantni večernji ili pak casual dnevni izlazak, ovaj modni komad podiže baš svaki stajling; kombinirajte je s haljinom, kožnim hlačama i kratkim topom za večer ili traperice i basic bijelom majicom za dan.