Liechtensteinklamm

Prirodno remek-djelo koje oduzima dah: Impresivna klisura Alpa koju morate posjetiti!

21.05.2023 u 20:00

Bionic
Reading

Ako volite šetnju kroz stijene i vodopade, Liechtensteinklamm je destinacija koja će vas oduševiti. Ova je klisura jedna od najdužih, najdubljih i najimpresivnijih u cijelim Alpama, protežući se čak četiri kilometra

Stijene se uzdižu do visine od 300 metara iznad svjetlucave smaragdnozelene vode, a za šetnju je dostupno oko kilometar klisure, zbog specifičnosti terena. Inače, šetnja je omogućena zahvaljujući princu od Lihtenštajna, po kojem je dobila ime.

Naime alpinistički klub Pongau je 1875. tijekom izgradnje ostao bez novca te im je palo na pamet za donaciju upitati princa, a koji je u tom dijelu Austrije imao imanje za lov. On je bez oklijevanja pristao na donaciju, što je omogućilo posjetiteljima da uživaju u ovoj prirodnoj ljepoti.

Jedan od vrhunaca klisure je impozantno dizajnirano spiralno stubište od čelika, pod nazivom Helix, koje se spušta 30 metara u dubinu. Ovo izvanredno arhitektonsko ostvarenje pruža slikovit prizor za sve zaljubljenike u fotografiju.

Tijekom nedavne renovacije, kroz klisuru su probijena tri tunela, četiri galerije za bolji pogled i 60 zaštitnih mreža ukupne dužine 1100 metara, koje štite posjetitelje od lomljenja stijena. Sav građevinski materijal i mreže su dopremljeni isključivo helikopterom, za što je trebalo ukupno sedam tisuća minuta leta, uz veliku preciznost!

Cijena ulaznice je 11 eura za odrasle te pet eura za djecu, a od Zagreba će vam trebati otprilike četiri sata lagane vožnje. Za obilazak je potrebno maksimalno sat vremena, tako da u plan putovanja možete dodati i okolne lokacije za posjet, poput slikovitog jezera Zell am See, Salzburga ili dvorca Hohenwerfen.

Posjet klisuri Liechtensteinklamm pružit će vam nezaboravno iskustvo u središtu netaknute prirode. Očekuju vas prekrasni krajolici, šetnja kroz impresivne stijene i zvukovi vodopada. Ne propustite priliku da istražite ovaj prirodni dragulj Alpa!