VRATITE SE U FORMU

Pripreme za ljeto: Uz pomoć ovih 5-minutnih vježbi zategnut ćete stražnjicu i noge u trenu

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 08.05.2018 06:33
  • Objavljeno 08.05.2018 u 06:33
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nemojmo se zavaravati, ljeto čeka odmah iza ugla, stoga je krajnje vrijeme da počnete raditi na sebi i svome tijelu ne biste li se na plaži bez srama skinuli u kupaći kostim. Znamo da će mnogi reći kako nemaju vremena vježbati, no pet minuta u danu svatko može pronaći i zato smo pronašli idealne petominutne vježbe uz pomoć kojih ćete zategnuti stražnjicu i noge u trenu

Vježbanje se sastoji od pet vježbi koje strateški jačaju mišiće u predjelu nogu i stražnjice, a svaka se radi svega 40 sekundi, nakon čega slijedi kratki odmor od pet sekundi. Prije vježbanja obavezno zagrijte mišiće i odjenite se u udobnu odjeću. Vježbe su praktične jer ne iziskuju puno prostora, pa ih možete raditi kod kuće, a za njih vam nisu potrebna nikakva pomagala. Budete li ustrajni, ovih pet vježbi do ljeta će vas dovesti u top formu.

1. vježba - skijaški čučnjevi

Skijaški čučnjevi

Skijaški čučnjevi

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal montaža/YouTube

Noge razmaknite otprilike 15 centimetara i spustite se u čučanj pazeći da kralježnicu držite u pravilnom položaju, a ruke spojite ravno ispred sebe. Čučnjeve radite 40 sekundi, što je otprilike 15 ponavljanja, te se potom odmorite pet sekundi.

2. vježba - sumo čučnjevi

Sumo čučnjevi

Sumo čučnjevi

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal montaža/YouTube

Čučnjeve ponovite na isti način 40 sekundi, ali ovaj put noge postavite u položaj tako da tvore razmak malo veći od širine vaših ramena. Slijedi odmor od pet sekundi.

3. vježba - izmjenični čučnjevi

Izmjenični čučnjevi

Izmjenični čučnjevi

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal montaža/YouTube

Noge moraju biti u istom položaju kao i u prethodnoj vježbi. Iz skoka se spustite u čučanj i dodirnite pod desnom rukom te se podignite u skok, pa ponovite čučanj tako da pod dodirnete lijevom rukom. Čučnjeve ponavljajte 40 sekundi tako da cijelo vrijeme izmjenjujete ruke. Slijedi odmor od pet sekundi. 

4. vježba - čučanj sa zadrškom

Čučanj sa zadrškom

Čučanj sa zadrškom

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal montaža/YouTube

Noge postavite u razinu ramena i spustite se u visoki čučanj. Zadržite taj položaj što duže možete i povremeno se spuštajte sve niže. Znat ćete da radite ispravno ako osjetite lagano zatezanje bedrenih mišića. Isto kao i u prethodnim vježbama, nakon 40 sekundi slijedi odmor od pet sekundi.

5. vježba - čučanj iz skoka

Čučanj iz skoka

Čučanj iz skoka

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Ruke postavite ispred sebe, a noge raširite u razini ramena. Kao zadnja vježba slijedi serija čučnjeva iz skoka, što znači da prilikom dizanja iz svakog čučnja trebate skočiti tako da vam tijelo bude ispruženo, a rukama zamahnite iza sebe, kao što je prikazano na slici.

Nakon što napravite svih pet vježbi ne zaboravite se dobro istegnuti. Pet minuta dnevno za vježbanje može svatko izdvojiti, a uz minimalno napora rezultati će vrlo brzo doći na vidjelo.

5-minutne vježbe za jačanje nogu i stražnjice

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!