SAMA SVOJ FRIZER

Prije no što kupite kutiju boje za kosu pročitajte ove savjete, to bi vam moglo uštedjeti mjesece korekcije nijanse

27.04.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Frrizerski saloni polako se otvaraju pa održavanje postojeće boje kose više nije isključivo u vlastitim rukama. No ako još uvijek niste spremni sjesti u frizerski stolac i želite sami popraviti izrast ili prekriti sijede prije no što se odlučite za kupnju kućnog kompleta za bojanje kose, neke stvari ipak trebate znati kako bi boja trajala duže, a grešaka bilo što manje

Prema riječima frizerskih stilista ono što trenutno možete učiniti za svoju boju kose jest pridržavati se jednostavnijih tretmana poput prekrivanja sijedih i njege postojeće boje kose na način da što dulje ostane postojanom.

Kako koristiti boju za kosu kod kuće

Iako su setovi za bojanje kose kod kuće iznimno popularni, sve žene nemaju iskustva s bojanjem vlastite kose u kućnoj radinosti. Srećom, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći na tom putu. Prije miješanja boje, frizerski stolisti savjetju da odjenete neku staru košulju ili majicu s ovratnikom kako bi spriječili da boja nepotrebno završi na koži i liniju kose namažete vazelinom kako boja i na taj način ne bi završila na koži.

Ako se ne nalazite sami, zamolite nekog odukućana da vam pomogne na način da s rukavicama i kistom primijeni boju na stražnjim i teško dohvatljivim dijelovima glave.

Fokusirajte se na izrast

Bojenje korijena kose prikrit će izrast, a na taj način spriječit ćete potencijalnu štetu koju bi nova boja mogla učiniti postojećoj boji kose, osobito ako imate kosu prošaranu pramenovima. Kako se boja ne bi lijepila na ostatak vaše kose, frizerski stilisti savjetuju da koristite masku za kosu ili kokosovo ulje koje ćete staviti na srednje dužine pramenova i krajeve prije nego što boju nanesete na korijen kose.

Kako prekriti izrast bez bojanja kose

Ako vas pomisao na potencijalne greške pri kućnom bojanju kose užasava, na tržištu su dostupni brojni kompleti za bojenje korijena kose pomoću kojih možete popraviti nakritičnije dijelove.

Color-depositing šamponi i regeneratori

U misiji očuvanja boje kose, frizerski stilisti savjetuju da uzmete u obzir takozvane color-depositing šampone i regeneratore koji u sebi sadrže boju i samim time služe da se sa svakim pranjem spriječi ispiranje boje i održi njezin intezitet sve do sljedećeg farbanja.

Pripazite s količinom šampona za kosu

Kako bi postojeća boja kosa što dulje ostala postojanom, još jedan od načina da postignete navedeno je rjeđim pranjem kose i korištenjem manje količine šampona. Kada perete obojanu kosu, isperite ju hladnom vodom kako biste zapečatili kutikulu vlasi. Na taj način spriječit ćete da vaša boja kose dodatno izblijedi.

Isto tako, frizerski stilisti savjetuju da prilikom feniranje kose, korištenja figara ili pegle za kosu smanjite temperaturu jer će manjak topline dati potreban odmor vašoj kosi, a zauzvrat ćete poduljiti životni vijek svoje boje.

Napravite tretmane za kosu

Prema savjetima frizerskih stilista, idealno je vrijeme da se više usredotočite na tretmane koji će ojačati kosu i pojačati njezin sjaj.