ASTRO PROFIL

Prepoznajete li loše strane i slabe točke Djevica

24.09.2017 u 08:10

Bionic
Reading

Svaki znak ima loše strane i slabe točke, pa čak i uredna i pedantna Djevica. Doznajte po čemu je 'negativac' da biste se s njom lakše nosili

Zahtjevnost

Zadovoljiti Djevicu krupan je izazov jer sve podvrgava svojim pravilima i mjerilima. Nije joj prihvatljivo ništa što odudara od toga, makar bilo bolje od onog što je očekivala. Takva je i u prisnim odnosima, ne samo u poslu ili domaćinstvu.

Kritičnost

Budući da ima jaku moć opažanja, u oči joj upadaju i mali propusti i greškice. A svaki je takav slučaj prilika za prigovaranje krivcu. Ljudi nerado slušaju tuđe kritike čak i ako su rijetke i odmjerene, a kamoli stalno zanovijetanje.

Strogost

Rijetko ublažava svoje riječi i mišljenja. Ako joj se nešto ne sviđa (a toga je mnogo), brutalno je iskrena. Da pojača dojam, služi se ironijom i sarkazmom, što je redovno uvodi u sukobe s osjetljivima i uvredljivima.

Kompliciranost

Njena nepokolebljiva pozornost na detalje katkad je usporava ili blokira u radu. U želji da svaka stvar bude na svom mjestu troši puno vremena i gubi cilj iz vida. Primjerice, kasnit će s dovršenjem dopisa jer je zapela na dvojbi oko zareza u trećoj rečenici.

Konzervativnost

  • +43
Poznate Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da su joj sigurnost i predvidljivost nužni za duševni mir, drži se onog što joj je poznato i kloni se novotarija. Kad se god susretne s novim ljudima, pojavama ili okolnostima, dugo ih provjerava i procjenjuje njihovu podobnost.

Hipohondrija

Osjetljiva je na sve promjene na ili u svom tijelu. I blaga je smetnja navodi da posumnja na bolest. Katkad je u pravu, no često su njene sumnje neutemeljene. Osim što intenzivno strahuje za svoje zdravlje, strahuje i za tuđe. Pažljivo promatra tuđa tijela i kretnje ne bi li uočila bilo što nalik na simptom bolesti.