povratak trenda

Prekopajte ormare! Hit suknje iz 80-ih vraćaju se na velika vrata

25.08.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Jesen na modnu pozornicu vraća nekad vrlo popularan odjevni komad. Riječ je o skater suknji, modelu koji sigurno mnogi još uvijek imaju negdje na dnu ormara

Obožavali smo je zbog zanimljivog i zauvijek atraktivnog spoja naizgled djetinjastog izgleda i elegantnog izgleda u duhu preppy stila.

Nakon što je kod gospođice Blair Waldorf u Tračerici 2010-ih stajlinge podigla na višu razinu, čini se da je skater suknja odlučna ponovno zauzeti mjesto u ormarima trendseterica i 'it' djevojaka na samom početku školske godine.

Skater suknja se vraća

Ova suknja, nastala tijekom 80-ih dobila je ime po obliku modela suknji kakve su u to vrijeme nosile klizačice. Karakterizira ga fluidan, lagan stil, kratkog kroja koji je izrazito uzak u struku, prema dnu se širi, u početku s ciljem da klizačima pruži nepogrešivu slobodu kretanja.

Jedno vrijeme pomalo zaboravljen, čini se da ovaj stil suknje ponovno inspirira dizajnere da ga preispitaju na tisuću načina, a slavne osobe na ulicama Tjedna mode da ga uvrste u svakodevne stjalinge. Povratak skater suknje uzeo je tolikog maha da je podjednako nose kako žene tako i muškarci.

Iako je izvorni model skater suknje bio kratak, dizajneri su je sada dekonstruirali i učili je duljom. Ponudivši je u svim duljima, ovo modelu je vraćena decentnost. Ako je vjerovati modnim revijama za proljeće/ljeto 2024., skater suknje za muškarce bit će duge, za žene izrađene u traperu i plisirane. Ono što se ne mijenja je uvijek laskav visok struk.

Trendseterice i 'it' djevojke već su pokleknule pred povratkom trenda. Tako se na Instagramu Tina Kunakey predstavila s bijelim modelom skater suknje, dok je Rosalía viđena u crnoj varijanti.

Ako se pitate zašto je baš sada pokrenuta ta iznenadna pomama za skater suknjama, odgovor je jednostavan. Zato što je lako nosiva i prilagođava se svim siluetama. Na početku školske godine možemo je nositi uz jaknu, košulju i čizme (savršeno će ići uz jesenske trendove, bilo široke, biciklističke ili kaubojske čizme).

  • +5
Skater suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo