NEOBIČNA IDEJA

Preko interneta do novca za upis na faks

19.03.2009 u 07:32

Bionic
Reading

Tinejdžerica iz američkog grada Muskegona silno želi pohađati Sveučilište Notre Dame, no nema novca ni za plaćanje upisa, ni za stan ni za ostale troškove studiranja pa je smislila neobičan plan – skuplja novce preko svoje internetske stranice

Sedamnaestogodišnja Rachel Harris već je primljena na Sveučilište Michigan, no ona ne želi pohađati taj fakultet, već samo onaj koji je zamislila – Notre Dame. Naime, kaže da ondje ima više predmeta koji je zanimaju te je uže povezan s crkvom, što su dva osnovna razloga za njezinu odluku.

Prvo je razgovarala s roditeljima i iz razgovora im je nadošla izvrsne ideje. Naime, prisjetili su se sadašnjeg američkog predsjednika Obame i toga kako je u svojoj kampanji uvelike koristio blagodati interneta te je otvorila svoju stranicu na kojoj je postavila sve preporuke i pohvale svojih nastavnika iz gimnazije i zamolbe za stipendiju koje je već odaslala. Osim ovoga, stavila je brojeve računa Sveučilišta Notre Dame kao i sadašnje gimnazije, na koje, svatko tko to želi, može uplatiti donaciju za njezino školovanje. Kaže da ovako ljudi mogu biti sigurni da će novac zaista otići za školovanje, a ne za neke njezine privatne stvari.

Samo za jednu godinu studiranja potrebno joj je 51.300 dolara. Krajem ožujka će znati koliko je novca skupljeno i je li primljena. Kaže da će vratiti novac svim donatorima ako ne uspije skupiti dovoljno.

Rachelina stranica je http://www.iwanttogotonotredame.com/