prostor za poziranje

Prekinuta 62-godišnja tradicija: Zašto je oskarovski 'crveni tepih' ove godine bio boje šampanjca

13.03.2023 u 12:10

  • +44

Moda na 95. dodjeli Oscara

Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Organizatori ovogodišnje dodjele Oscara odlučili su prekinuti tradiciju staru 62 godine te su postavili tepih u boji šampanjca. Ipak, terminologija je ostala ista jer pojam 'crvenog tepiha' označava prostor za poziranje, a ne boju materijala

Nakon 62 godine tradicije crvenog tepiha, organizatori ovogodišnje dodjele Oscara odlučili su se na promjenu tradicije te najveće zvijezde dočekale tepihom u boji šampanjca!

Mnogi su ostali iznenađeni ovim detaljem i prekidom tradicije koja je ušla u sedmo desetljeće, a glavne inicijatorice bile su kreativna konzultantica Lisa Love i kreativni direktor Met Gale Raul Avila.

'Odlučili smo se za ovu nijansu jer podsjeća na onaj zlatni sat uoči zalaska sunca. Netko će se uvijek žaliti na nešto, a mi smo samo željeli unijeti malo svježine. Ne znači da ćemo svake godine imati tepih boje šampanjca', pojasnila je Love.

Društvene mreže ubrzo su preplavile oštre kritike i razne doskočice na ovu za koju mnogi tvrde da je uništile mnogobrojne outfite te 'stvorila dojam šetnje uredom iz '80-ih', a ne crvenim tepihom.

  • +4
Dodjela Oscara Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Na njegov račun našalio se i voditelj Jimmy Kimmel koji je ujedno aludirao na prošlogodišnji incident kada je Will Smith na pozornici ošamario Chrisa Rocka.

'Mislim da je odluka o postavljanju tepiha boje šampanjca pokazatelj koliko su organizatori uvjereni da ove godine neće biti prolivene krvi', rekao je komičar.

  • +44
Moda na 95. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA

Promjena boje tepiha samo je nastavak trenda jer smo na dodjeli Emmyja mogli vidjeti tepih u zlatnoj boji, na dodjeli Zlatnih globusa bio je siv, a na premijeri filma 'Black Panther: Wakanda zauvijek' bio je u ljubičastoj boji.

Za kraj, iako su mnogi ostali zbunjeni, usprkos boji šampanjca, i dalje se koristi termin 'crvenih tepih' jer on ne govori o boji materijala, već o prostoru koji služi za poziranje zvijezda uoči velikih manifestacija poput premijera i dodjela nagrada.

  • +28
Slavni i njihova djeca na dodjeli Oscara 2023. Izvor: Profimedia / Autor: DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JOHN SALANGSANG / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JON KOPALOFF / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA