TOP 10

Ove dame imale su najbolja izdanja na Oscarima

13.03.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Priliku za modno briljiranje na najvažnijem 'crvenom tepihu' i ove godine iskoristile su brojne zvijezde, a u moru glamuroznih izdanja pojedinim damama pošlo je za rukom zablistati i ponijeti titulu najbolje odjevenih

Bijela se pokazala najvažnijom bojom večeri, s brojnim damama opredijeljenim za minimalistička, ako ne i blago vjenčana izdanja. Francuski Louis Vuitton, s druge strane, pokazao se modnim pobjednikom večeri. Upravo u njegovim kreacijama brojne dame uspjele su briljirati na crvenom tepihu koji je ove godine osvanuo u nijasni šampanjca, a kao i obično, ni ove godine nije nedostajalo elegantnih crnih kreacija.

  • +44
Crveni tepih na 95. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA

Najbolje odjevene dame na 95. dodjeli Oscara

Nicole Kidman u haljini brenda Armani Privé

Kao što se moglo očekivati, poznata nositeljica titule kraljice crvenih tepiha i ovaj put nikoga nije razočarala. Australska diva na oskarovskom crvenom tepihu i ove godine nije pogriješila odabirom haljine s potpisom talijanskog kralja elegancije.

Hong Chau u haljini s potpisom modne kuće Prada

Nominirana za najbolju sporednu glumicu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, glumica Hong Chau plijenila je elegancijom u ružičastoj haljini talijanske Prade s dodatkom crnog šlepa presvučenog crnim resicama.

Cate Blanchett u kreaciji modne kuće Louis Vuitton

Poput sunarodnjakinje Nicole Kidman, legendarna Cate Blanchett dug niz godina slovi za kraljicu crvenog tepiha. Ovu titulu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara obranila je u kreaciji modne kuće Louis Vuitton. Kako je javnosti otkrila njezina dugogodišnja stilistica Elizabeth Stewart, riječ je o kombinaciji plavog drapiranog topa i crne suknje visokog struka, stvorenoj od reciklirane svile.

Jennifer Connelly u haljini modne kuće Louis Vuitton

Zvijezda filma 'Top Gun: Maverick' na listu najbolje odjevenih dama večeri također se smjestila zahvaljujući kreaciji s potpisom francuskog Louis Vuittona.

Cara Delevingne u haljini brenda Elie Saab

Britanska manekenka donijela je dozu drame na oskarovski crveni tepih u raskošnoj haljini proslavljenog libanonskog dizajnera.

Rihanna u haljini modne kuće Alaïa

Nakon nezaboravnog nastupa u poluvremenu Super Bowla, modna ikona s Barbadosa prodefilirala je oskarovskim crvenim tepihom u još jednoj nezaboravnoj kreaciji s potpisom brenda Alaïa.

Ana de Armas u haljini modne kuće Louis Vuitton

Liku legendarne holivudske plavuše, za koji je osvojila nominaciju za zlatni oskarovski kipić, glumica Ana de Armas još jednom je odala modnu počast. Za njezinu haljinu pobrinula se modna kuća Louis Vuitton, a svojim dizajnom neodoljivo podsjeća na kultni model kakav je Marilyn Monroe godine 1962. odjenula za rođendan američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Lady Gaga u haljini brenda Atelier Versace

Poput kolegice Rihanne, pop zvijezda Lady Gaga ove se godine za osvajanje zlatnog oskarovskog kipića natjecala u kategoriji najbolje pjesme i, poput nje, dominirala je crvenim tepihom u crnom od glave do pete. Njezin odabir činila je haljina Ateliera Versace, kakvu je svega nekoliko dana prije na modnoj reviji brenda u Hollywoodu nosila američka manekenka Gigi Hadid.

Michelle Williams u haljini modne kuće Chanel

Film 'Fablemanovi' Stevena Spielberga glumici Michelle Williams osigurao je još jednu oskarovsku nominaciju u kategoriji najbolje glavne glumice. Iako je ove godine slavila njezina imenjakinja Michelle Yeoh, svojim izdanjem u bijeloj kreaciji s potpisom Chanela uspjela se smjestiti na listu najbolje odjevenih dama večeri.

  • +44
Crveni tepih na 95. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA