RIJEŠI SE SUHE KOŽE

Pravilnom njegom do lijepih i mekih ruku

08.02.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Hladnoća i vjetar mogu biti veliki neprijatelji našoj koži, a budući da su nam ruke najizloženije, u zimskim su mjesecima često hrapave, ispucane i suhe

Saznaj kako se možeš pobrinuti za svoje ruke da opet postanu nježne i meke usprkos zimskim uvjetima.

Vazelin

Maži ruke vazelinom kad god stigneš, a najbolje prije odlaska na spavanje. Vazelin nema umjetnih boja i mirisa, što kod ostalih krema i masti za ruke može oštetiti ionako oštećenu kožu ruku.

Čarape i vazelin

Imaš li ekstra suhe ruke s napuklom kožom, svakako barem nekoliko puta tjedno probaj ovaj trik – namaži ruke vazelinom u poprilično debelom sloju, a onda navuci stare čarape. Ovako drži što dulje možeš, najbolje je da prespavaš ako možeš izdržati. Vidjet ćeš kako će koža na rukama ubrzo postajati sve mekša.

Zaštita nakon pranja ruku

Ruke su najosjetljivije nakon što ih operemo. Sapun, ali i klor iz vode još više nagrizaju suhu kožu. Stoga nakon svakog pranja na ruke nanesi malo vazelina ili omiljene neutralne kreme. U početku će ti ruke biti malo ljepljive i klizave, no sve će se upiti već za nekoliko minuta. Vrlo je bitno nahraniti kožu odmah nakon pranja jer topao zrak u kući i hladan izvan kuće izvanredna su formula za još suše ruke.

Nosi rukavice

Navuci rukavice prije izlaska van. Tako će ruke biti zaštićene od vjetra i hladnog zraka i koža će se manje sušiti.

Probaj prirodnu kozmetiku

U jednu ruku stavi žlicu šećera, a potom u njega dodaj malo jestivog ulja. Sve smiješaj i masiraj svoje ruke. Ne zaboravi ni područja među prstima. Tako masiraj oko pet minuta, a potom mlakom vodom isperi. U ovoj fazi još nemoj koristiti sapun. Ispiri mlakom vodom dok ne ispereš sav šećer. Sada će ti ruke ostati masne. Trljaj još koju minutu, a tek na kraju uzmi blagi sapun i tople vode da bi se masnoća isprala.

Napravi mast od pčelinjeg voska koja će izvrsno njegovati ispucane ruke, ali i sve druge ispucane dijelove tijela, kao što su usne, lice, noge...

Treba ti:

25 grama pčelinjeg voska

120 mililitara biljnog ulja (suncokretovo, sezamovo)

20 do 30 kapi eteričnog ulja po izboru.

U posudu stavi ulje i pčelinji vosak te sve lagano otapaj nad parom. Stalno miješaj dok se hladi, a kada se ohladi dodaj eterično ulje. Sve stavi u posudu, može poslužiti i stara, oprana posuda od kreme.