KULTNI MODEL

Praktična i elegantna: Omiljena torba princeze Diane zablistala u novom ruhu

31.10.2022 u 16:42

Bionic
Reading

Kao u slučaju francuske ikone Jane Birkin ili američke prve dame Jackie Kennedy, po imenu britanske princeze Diane nazvani su prepoznatljivi modeli torbi koje je za života učinila planetarno popularnim

Nakon što ju je prigrlila Lady Di, ‘Chouchou’ torba modne kuće Dior stekla je golemu popularnost, a u njezinu čast ovaj poznati model od 90-ih nosi naziv ‘Lady Dior’, no to nije jedina torbica koju je uspjela učiniti kultnom.

Diana je obožavala nositi velike torbe tote, od kojih se najviše isticao prepoznatljivi model s potpisom talijanskog brenda Tod’s. Ova fina, svijetlosmeđa torba odlikuje se velikim prostorom za pohranu stoga ne čudi da ju je Diana za života nosila u brojnim prilikama - od odlazaka u fintess studio do međunarodnih kraljevskih turneja.

Njoj u čast ova torba nosi naziv ‘Di Bag’, a kreativni direktor brenda, Walter Chiapponi, odlučio ju je redizajnirati i predstaviti u kolekciji brenda za aktualnu sezonu jesen/zima.

Osim torbici tote ovog lukusuznog talijanskog brenda, princeza Diana jednaku je naklonost gajila prema Tod'sovu bež modelu mokasinki imena Gommino.

U modnoj eri 90-ih najradije ih je nosila uz komade inspirirane muškim stilom odijevanja i odjeću od lana kakva je danas itekako relevantna na modnoj sceni.