LJUBAV NA DJELU

Poznati prikupili 70 tisuća kuna za oboljelu djecu

10.05.2013 u 18:12

Bionic
Reading

U četvrtak je u hotelu Sheraton Zagreb održana humanitarna gala večera u organizaciji Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti Ljubav na djelu koja djeluje u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici

Cilj ove humanitarne večere bio je prikupiti sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove obitelji kako bi im se pomoglo u najtežoj životnoj bitki. Udruzi je potrebno 200 tisuća kuna za opremanje stana i podmirenje režija stanovanja prilikom smještaja roditelja koji dolaze s djecom na liječenje u Zagreb iz ostalih gradova Hrvatske. Osim smještaja, Udruga financijski pomaže troškove liječenja i putovanja socijalno ugroženim obiteljima oboljele djece, pa će prikupljena sredstva biti namijenjena i za tu svrhu.

Nakon troškova organizacije humanitarne večere, udruga Ljubav na djelu trenutačno raspolaže sa 70 tisuća kuna, a akcija prikupljanja sredstava nastavlja se i dalje. Zlatni sponzori projekta su Grad Zagreb, Privredna banka Zagreb d.d., PBZ Card – American Express, Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb i obitelj Šitum. Srebrni sponzori su Gradski ured za zdravstvo i branitelje, tvrtka S. Oliver d.o.o. i tvrtka Ing-Grad d.o.o.

Svi koji se žele priključiti humanitarnoj akciji i svojom donacijom pridonijeti ovom plemenitom cilju, mogu to još uvijek učiniti uplatom na žiroračun ZABA-e 2360000-1102031208, žiroračun PBZ-a 2340009-1110543841 ili pozivom na donacijski telefon broj 060 90 18 (cijena poziva iznosi 6,25 kn/min sa PDV-om).

U sklopu zabavnog programa gala večere, prisutne su svojim nastupom dirnule sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac koje su, zajedno sa zborom djece iz udruge Ljubav na djelu, izvele pjesmu I to sam ja za koju je glazbu i tekst napisala zamjenica voditeljice Udruge Suzana Paša.

Pjesma je inspirirana dubokim osjećajem empatije nastalim u trenutku prvog susreta gospođe Suzane s djecom s onkologije KDB Zagreb. Potom je izvedena pjesma istog naziva kao i sama udruga - 'Ljubav na djelu' za koju je tekst napisala Suzana Paša, a glazbu voditeljica udruge Ljiljana Vuletić, čije je dijete u tom trenutku boravilo na odjelu onkologije i primalo kemoterapiju nakon druge operacije. Obje pjesme nose u sebi poruku nade, hrabrosti, suosjećanja, podrške, tolerancije i ljubavi koju možemo iskazati onima u nevolji kroz mala djela podrške.

Među uzvanicima ove gala večere bili su povjerenica Predsjednika za osobe s invaliditetom Vesna Škulić koja se pojavila kao izaslanica Predsjednika Ive Josipovića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi i voditeljica Odjela hematologije i onkologije Klinike za dječje bolesti, prof. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, dogradonačelnica Jelena Pavičić te pročelnici gradskih ureda te ravnateljstvo i brojni liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i predstavnici ostalih bolnica i ustanova. Svi oni družili su se u neformalnoj i emotivno vrlo dirljivoj atmosferi s roditeljima i djecom koja se liječe na onkološkom odjelu Klaićeve bolnice. Pjevačice Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac zabavljale su veselo društvo do kasnih sati, pa se tako na plesnom podiju moglo vidjeti djecu iz Udruge kako plešu s glumcima i predstavnicima gradskih ureda.

Projekt su svojom prisutnošću podržali i predstavnici Dinama – glavni direktor Tomislav Svetina i sportski direktor Zoran Mamić, direktorica međunarodnih odnosa Amra Peternel i direktor financija Matej Škegro s pratnjom. Bili su ondje i kapetan Josip Šimunić te dokapetan Ivan Kelava. Dirljiva priča ove djece i teški uvjeti u kojima se liječe solidarizirali su i svijet estrade, pa su tako gala večeri prisustvovali pjevač Giuliano, glumci Vedran Mlikota, Ana Maras, Bojana Gregorić, Filip Juričić, Stefan Kapičić, Sanja Vejnović, manekenka Dvina Meler, voditelj Robert Zuber i mnogi drugi.

Medijski pokrovitelj projekta je Nova TV, čiji je voditelj Petar Pereža vodio program.

Ljubav na djelu udruga je roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb i broji pedesetak članova. Udruga je članica svjetske međunarodne udruge ICCCPO roditelja djece oboljele od malignih bolesti te je osnovana s ciljem poticanja i razvijanja suradnje od općeg humanitarnog interesa i promicanja općih ljudskih vrijednosti.