održivost i funkcionalnost

Povratak bijelih kuhinja, kraj zelene boje i voće na svakom koraku: Uredite dom prema najnovijim trendovima

04.03.2023 u 08:44

Bionic
Reading

Kako biste osvježili svoj dom 'in' elementima uz koje će svaka prostorija dobiti novu vibru, donosimo ključne trendove u uređenju interijera u ovoj godini

Uređenje doma za mnoge od nas je prava poslastica. Odabir detalja koji će podići cijelu prostoriju, usklađivanje boja i kupovina namještaja uz koji ćemo proživjeti mnogobrojne sretne trenutke mogu biti uistinu poseban doživljaj.

Uživanje u dizajnu interijera još je veće ako znamo da je ono što volimo trenutno u modi!

Dobra vijest je da će ove godine popularni biti održivi materijali, a funkcionalnost će dobiti prednost pred prolaznim trendovima.

Kako biste osvježili svoj dom in elementima uz koje će svaka prostorija dobiti novu vibru, donosimo ključne trendove u uređenju interijera u 2023. godini.

Spoj različitih uzoraka

'Različite tkanine, kontrasti u uzorcima, bojama i teksturama bit će u skladu s trendom održivosti i jednostavnosti. Ideja je postići izgled bezbrižnosti i tople atmosfere', rekao je Toby Perryman-Payne, ekspert za uređenje interijera.

Dekorirani stolovi

'Kreativni izričaj na stolu može biti idealan način da unesete svoju osobnost u prostoriju. Svoje goste oduševit ćete ukrasima poput svijećnjaka i oslikanog stakla jer će unijeti vedrinu i poslužiti kao poziv na zabavu', kaže Sarah O'Sullivan, dizajnerica interijera.

Rasvjeta na više razina

Dizajneri interijera napominju da je rasvjeta na više razina jedan od najefikasnijih načina postizanja efekta kao iz nekog boutique hotela ili kućice u prirodi.

Korištenjem kombinacije stolnih lampi, visećih lustera i zidne rasvjete postiže se dojam topline i elegancije.

Simboli hrane

Simboli hrane bili su veliki hit u 2022. godini, a prema svemu sudeći, to će nastaviti biti i u novoj godini.

Cilj je ukomponirati simbole voća, povrća, tjestenine i sl. na različite predmete poput šalica, tanjura, stolnjaka, vaza... Ideja je uistinu beskonačno i možete pustiti mašti na volju!

Potpuno bijele kuhinje

'U industriji dizajna interijera već se dugo govori o povratku potpuno bijelim kuhinjama. Čini se da smo sve bliže tome da će sve više klijenata inzistirati na takvom uređenju', rekao je dizajner Perryman-Payne.

Time će klasične bijele kuhinje zasjeniti one u tamnim nijansama, a koje su dugo bile neprikosnovene.

Ovakvi modeli unijet će opet svježinu, praktičnost i bezvremensku tradiciju u naše domove, a lako ih se može kombinirati s metalom ili drvetom.

Moderan retro stil

Retro komadi namještaja u moderno uređenim prostorijama i dalje će biti jako trendi.

Veliki trosjedi, posebno oni neobičnih oblika i jakih boja, s tamnim podovima bit će top kombinacija.

Boje zalaska Sunca

Posljednjih godina na vrhu ljestvica popularnosti nalazile su se sve nijanse zelene boje, no tome je, čini se, došao kraj.

Zelene nijanse u 2023. godini bit će suvereno zamijenjene bojama zalaska Sunca!

Radi se o kombiniranju žute, narančaste i smeđe boje s vrlo nježnim komplementarnim nijansama koje će biti savršen odraz nadolazećeg proljeća i ljeta.