BIZARNOSTIMA NEMA KRAJA

Postoji li išta što žene ne bi isprobale za ljepotu?

27.10.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Krema protiv hemoroida za podočnjake, lak za kosu za fiksiranje šminke te pasta za izbjeljivanje zuba za uklanjanje lažne preplanulosti – nema kraja bizarnostima kojima žene ne bi pribjegle za ljepotu

Kojekakve ženske trikove za održavanje ljepote otkrilo istraživanje irske tvrtke Modern Milk provedeno na 2000 žena koje su im povjerile svoje (ne)moguće tajne. Uključuju stavljanje hladne žličice za čaj na natečene oči te spavanje na leđima kako bi se spriječilo nastajanje bora

Pokazalo se i kako svaka četvrta žena koristi stvari i hranu upravo iz kuhinje na najčudnije načine kako bi izgledale dobro. Na vrhu liste su ohlađeni krastavac za smirivanje tena, limun za izbjeljivanje noktiju i posvjetljivanje kose. Jagode se koriste za posvjetljivanje zuba, a ohlađene vrećice čaja za umirivanje kože.

Na vidjelo je izašlo i da pripadnice ljepšeg spola, unatoč bezbrojnim skupim tretmanima koji im se nude po kozmetičkim salonima, najčešće i dalje pribjegavaju ritualima koje su s uspjehom isprobale njihove rođakinje, prijateljice ili kolegice s posla.

Četkanje kose dječjim puderom da bi se ublažili zamašćeni korijeni i korištenje ruža za usne na obrazima kad ponestane rumenila nešto je što su koristile i naše bake, a zadržalo se do danas, baš kao i primjena krastavaca i vrećica čaja.

Novotarije su pak, primjerice, brijanje nogu balzamom za kosu, zubna pasta na pjege i mrlje na licu, a i čarape pune masne kreme navučene na noge preko noći.

Vazelin je čest za ukroćivanje kose, a zubnom pastom ublažavaju se i ubodi insekata. Ulje čajevca žene znaju stavljati na urasle dlačice, a ljekovitim biljem često pare lice.

Najbizarnije od svega na što su u istraživanju naišli je korištenje kreme protiv hemoroida za ublažavanje podočnjaka! Trebali bismo im vjerovati…