ZARADILA MAKEOVER

Postala je kutni komad na modnoj sceni: Obožavana jakna danas izgleda ovako

12.05.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Takozvana Mizza Bar jakna s potpisom francuske kuće Dior jedan je od najpoznatijih komada ovog prestižnog modnog brenda, a svoju svjetsku premijeru doživjela je danas davne 1947. godine

Ovaj kultni komad na modnoj sceni, koji je postao simbolom Diorove žene, kroz godine je doživio brojne reinterperetacije, a Maria Grazia Chiuri kao aktualna kreativna direktorica brenda s njom se također odlučila pozabaviti.

Nastala davne 1947. godine u čast Mizze Bricard, po kojoj nosi ime, ova jakna sada je doživjela leopard tretman te je dijelom nadolezeće kolekcije Diora za novu sezonu jesen/zima.

Njezin strukturirani dizajn i korzetni efekt ostao je netaknut, a aktualnim trendovima pribjegava detaljima poput gumbi presvučenih tkaninom žakard uz podstavu ukrašenu prepoznatljivim potpisom Christiana Diora.

Kao i ostali komadi iz Diorova dizajnerskog studija, jakna Bar Mizza i svi njezini detalji izvedeni su takozvanom 'Savoir-Faire' tehnikom.

Svaka od tkanina od kojih je izrađena ova kultna Diorova jakna pomno je izrezana, oblikovana i sastavljena, a o zanimljivom procesu nastanka njezine nove verzije u prigodnom videu progovorio je član dizajnerskog tima Diora na čelu s kreativnom direktoricom, Mariom Graziom Chiuri.

Mizza 'Bar' Jacket Savoir-Faire Izvor: Društvene mreže / Autor: Christian Dior
  • +30
Kožne jakne i sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo