ARTOMAT!

Posjetite prvi božićni sajam nekonvencionalnih umjetničkih proizvoda

15.12.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Počeo je artOmat! prvi božićni sajam nekonvencionalnih umjetničkih proizvoda koji je nastao u kreativoj suradnji sa Muzejem ulične umjetnosti /MUU, Hrvatskim dizajnerskim društvom /HDD, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti /ULUPUH i Concept store/Galerijom PROSTOR

U kreativnoj blagdanskoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika, zagrebačke kultne lokacije - takozvane Džamije, pod istim krovom svoje unikatne i do sad neviđene produkte predstavlja 45 afirmiranih i mladih umjetnika i umjetnica te modnih/grafičkih dizajnera i dizajnerica.

Na sajmu možete kupiti sve od kolača sa poznatim motivima iz povijesti umjetnosti Ane Šerić Kuhinje do antikviteta i originalnih remek djela naše Slave Raškaj, Krste Hegedušića, Marina Tartaglie, Antuna Augustinčića ili bakropisa, grafika i litografija Mira, Picassa i Dalija u sklopu izložbenog prostora Vladimira Dodiga Trokuta utemeljitelja prvog povijesnog AntiMuzeja. Od svakodnevnih predmeta tu možete naći dizajnerske papuče naše mlade dizajnerice Matee Parsarić, radove streetartista Boonike, ulala i Matije Raosa ili možda Oh Tiger!, Cho Cho & Friends kao i ukrasne jastuke sa Motivima Zagreba i prigodne borove u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva te sve ostalo što nikada niste mogli ni pomisliti da ćete pronaći na jednom mjestu.

Svakodnevno, radnim danom između 14 i 21 h i vikendom između 12 i 19 h, možete se ugrijati uz kuhano vino, rashladiti uz pivo i sok ili razbuditi uz kavu, te opustiti uz muziku DJ-jeva How convenient, Maria Kovača, Dj Dgree a za vječito neodrasle tu je i zagrebačka radionica StolArt koja svojim veselim namještajem u različitim oblicima inspirira i poziva djecu i odrasle na zajedničko kreativno druženje.

Sajam artOmat, kao nova kulturna točka svakodnevnog druženja, pružit će Vam poseban estetski doživljaj kroz originalno uređene scenografije naših izlagača i izlagačica, a osim razgledavanja i kupnje, možete porazgovarati direktno sa autorima i autoricama te steći nova iskustva i ponovo oživiti svima nam zajednički interes za umjetnost.

Za ljubitelje i ljubiteljice slikarstva, kiparstva ili grafičkih tehnika, u božićnom duhu biti će održana i humanitarna aukcija radova renomiranih hrvatskih umjetnika i umjetnica, koju će voditi i svima poznata: Jasna Nanut / 15.12.2010. od 18 do 21 sat i Mario Kovač / 22.12.2010. od 18 do 21 sat te Vam omogućiti jedinstvenu priliku za kupovinu vrijednih radova po povoljnim cijenama, uz degustaciju vrhunskog vina, koncert iznenađenja i glazbu mladih DJ-a i muzičara.

Svi željni novih znanja, iskustva sudjelovanja i produkcije vlastitog rada (Božićnog poklona najbližima) imaju priliku izraditi vlastiti kreativni rad na svakodnevnim raznovrsnim radionicama uz stručno vodstvo renomiranih umjetnika i umjetnica uz simboličnu cijenu. Između ostalih, možete birati radionice voditelja kao što su poznati hrvatski kipar Ivan Fijolić, slikarica Koraljka Kovač, svestrani umjetnik i utemeljitelj udruge Trabakul Igor Hajdarhodžić, kao i mladih i iznimno talentiranih autorica Sanje Stojković i Ines Milčić.