SIGURAN ODABIR

Popularnost im samo raste: U ove modele tenisica sada se najviše isplati investirati

02.01.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Osiguravajući nam udoban koliko i moderan izgled, tenisice su posljednjih godina postale najboljim saveznikom u svijetu obuće

Uz traperice, plisiranu suknju, šik haljinu ili kratke hlače, tenisice su odabir par excellence. I kao što je slučaj s brojnim komadima, trendovi po pitanju tenisica pojavljuju se i nestaju s godišnjim dobima i aktualnim trendovima.

Iako ‘tatine’ tenisice i dalje imaju svijetlu budućnost, posljednjih mjeseci u prvi plan stigli su retro modeli. Minimalističkih linija i vintage šarma, kultni modeli Samba i Gazelle brenda Adidas, primjerice, ponovno uživaju pet minuta slave zahvaljujući slavnim predvodnicama trendova na čelu s američkom it djevojkom Bellom Hadid.

Nema sumnje da ćemo u novoj kalendarskoj godini svjedočiti još većoj popularnosti navedenih modela. S druge strane ljubitelji bezvremenskih bijelih tenisica neće biti izostavljeni jer će kultni modeli s potpisom omiljenih brendova iduće godine i dalje predstavljati neizostavan komad u ormaru.

Retro tenisice

Obožavane od strane slavnih trendseterica poput Belle Hadid, Emily Ratjkowski i Kendall Jenner, retro tenisice idu uz sve stilove i s lakoćom se prilagođavaju različitim odjevnim kombinacijama.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tenisice za planinarenje

Tenisice namijenjen aktivnostima u prirodi u narednim mjesecima sve češće ćemo viđati na gradskim ulicama. Potvrđuje to popularnost koju u modnim krugovima imaju planinarske cipele brenda Salomon koje se posljednjih mjeseci ne prestaju viđati na stopalima slavnih trendseterica.

  • +3
Salomon cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Tenisice New Balance 550

I ovdje imamo posla s tenisicom koja je 2022. godine postigla veliki uspjeh. Model 550 iz New Balancea trebao bi nastaviti svoj uspon i 2023. godine, i to s dobrim razlogom! Kao zlatna sredina između retro stila i sportske estetike, ovaj model tenisica bilježi veliki uspjeh kod fashionistica. Slažući se podjednako dobro s predimenzioniranim odijelom s hlačama, kao i s traper suknjom, 550 zamjenjuje tradicionalnije modele tenisica poput Adidasovog proslavljenog modela Stan Smitha ili Nikeovog Air Force.

  • +4
New Balance Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nama tenisice brenda Chloé

Malo otmjeniji model tenisice, ali I nešto skuplji, onaj je s potpisom modne kuće Chloé čijim čarima nisu odoljele slavne osobe s najviše stila poput Katie Holmes. Zvijezda ‘Dawson’s Creeka’ posljednjih mjeseci ne skida se iz modela Nama koji prate sve njezine lagane i chic stajlinge na ulicama New Yorka. S gornjištem ukrašenim šarenim prošivima po cijeloj dužini i grafičkim potplatom, modelu Nama francuske modne kuće prognozira se rast popularnost u narednim mjesecima.