IDEALNI ZA SMEĐOKOSE

Pomlađuju u trenu: Ovi raskošni pramenovi zlatnog sjaja savršeni su za brinete i stavljaju lice u prvi plan

15.03.2023 u 18:52

Bionic
Reading

Zadovoljni ste svojom smeđom bojom kose i nerado biste je mijenjali? Ako ste se ipak zaželjeli male promjene, imamo sjajno rješenje koje pristaje svima

Iako su modni trendovi prijašnjih sezona u prvi plan stavljali pomalo zaboravljene stilove iz 90-ih ili s početka 2000-ih, poput vrlo uočljivih pramenova ili čak dvobojnih načina bojanja, što je u jednom trenutku uspješno isfurala i britanska glazbena zvijezda Dua Lipa, vrijeme je za nešto posve drukčije.

Ovoga proljeća i ljeta primjetan je povratak prirodnim bojama i vrlo suptilnim, jedva vidljivim pramenovima, baš kakve je nedavno predstavila manekenka Kaia Gerber.

Frizerka Kiley Fitzgerald kreirala je Kaiji nove pramenove koji nas podsjećaju na ljeto i sunce.

  • +5
Kaia Gerber s dečkom Austinom Butlerom, zvijezdom 'Elvisa' Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Temeljna boja je prirodna, bogata smeđa, no protkana suptilnim i blistavim zlatnim pramenovima, tako da njezina raskošna kosa izgleda kao okupana Sunčevim zrakama, baš kao tijekom 'zlatnog sata', kada ono baca svoj zlatni sjaj.

Tehnikom balayage, uz pomoć zlatnih pramenova, tzv. golden hour highlights, postiže se divan efekt na kosi pa ona dobiva raskošan sjaj i samim time više volumena. Ova prirodna tehnika bojenja osigurava to da se prijelazi između pojedinačnih, vrlo finih pramenova i babylights na tamnosmeđoj kosi jedva vide. Naime kod popularnih tehnika balayage ili freehand pramenovi se boje tzv. slobodnom rukom pa su prijelazi jedva vidljivi te se pazi da su tek malo svjetliji od baze.

U konačnici to stvara vrlo prirodan efekt na smeđim tonovima kose te se ovakvi pramenovi savjetuju i damama koje su se zaželjele promjene, ali koja nije jako uočljiva.

Upravo ovakvi pramenovi savršeni su za brinete koje se ne žele odreći smeđe boje kose, a žele diskretnu promjenu bez čestih posjeta frizerskim salonima.