BEAUTY KUTAK

Pomalo zaboravljeni beauty trend iz devedesetih zaludio je slavne ljepotice

24.04.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Trendseterice Hailey Bieber, Zendaya i Kendall Jenner u posljednje vrijeme nikamo ne izlaze bez ruževa u smeđim tonovima, a oni su se vratili u velikom stilu

Dobro je poznato to da kad slavne ljepotice, koje vedre i oblače modnim i beauty svijetom, prihvate neki trend, to vrlo brzo postane globalna pojava.

Nakon vladavine crvenog ruža, ultimativnog make-up klasika kojim nikad ne možete pogriješiti, oni smeđe nijanse trenutačno su najpopularniji te su postali trend i na TikToku jer pristaju svakom tonu kože.

Upravo su ovakvi ruževi postali must have jer se odlično uklapaju u aktualne trendove koji promoviraju prirodnu ljepotu.

Ljubitelji nenametljivog i prirodnog looka došli su na svoje te smo konačno iza sebe ostavili dramatične make-up stilove poput ozloglašenog konturiranja, omiljenog među članicama klana Kardashian-Jenner, koje nije za svaki ukus.

Dakle naglasak je na što većoj prirodnosti, prozračnoj podlozi i blistavoj koži bez napadnih tehnika make-upa.

  • +17
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: 305shock / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Naravno, da bi ten bio savršen, preduvjet je brižljiva njega kože koja se provodi vrlo disciplinirano, poštujući navike čišćenja, hidratacije i zaštite lica kako bi ono izgledalo zdravo, njegovano i bez omraženih mitesera, prišteva, mrlja...

Zbog ovih zahtjeva najtraženiji su tzv. hibridni proizvodi koji ujednačuju ten i njeguju kožu u isto vrijeme, poput npr. pudera prožetih aktivnim sastojcima protiv starenja, kao što su hijaluronska kiselina ili vitamin C, krema za sunčanje koje daju dašak boje koži ili hidratantni ruževi koji dubinski hrane usne.

Iako je crveni ruž i dalje in, trendovi u prvi plan ističu nude tonove i smeđe nijanse kako bi se postigao što prirodniji look.

Pomalo zaboravljeni trend iz 90-ih vratio se na velika vrata, a slavne ljepotice oduševljeno su ga prigrlile jer izgleda chic, nenametljivo i prirodno, samo pri izboru pripazite da ne ruž ne isušuje usne.