NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam med Tikveško blago

11.02.2013 u 07:59

Bionic
Reading

Približava se razdoblje prehlada i gripa, a s njima i potreba za dodatnim jačanjem imuniteta, pri čemu su med i pčelinji proizvodi neizostavni. A u tome će vam pomoći tportal.hr i Bio&bio koji su za vas pripremili med Tikveško blago!

Iz slavonskog mjestašca Tikveš, u srcu zaštićenog parka prirode Kopački rit, pčelarska obitelj Gusak proizvodi pčelarske proizvode i med Tikveško blago s mnogo ljubavi i poštovanja prema pčelama i prirodi. Ekopčelarstvo Gusak izabralo je lokaciju gdje nema opasnosti od bilo kakvog zagađenja. Košnice su izrađene od prirodnih materijala i obojene isključivo eko bojama. Saće se izrađuju od vlastitog ekološkog voska. U tikveškim šumama se, uz marljiv rad pčelica, proizvode dvije vrste meda - bagrem te mješavina šumskog i livadnog meda, propolis, cvjetni prah i rijetko kvalitetna matična mliječ te pčelinja bomba.

Ukupno posjeduju 150 košnica, a uzgojem pčela već se 1958. godine počeo baviti djed sadašnjeg vlasnika gospodina Guska, pa se to smatra obiteljskom tradicijom.

Med Ekopčelarstva Gusak dostupan je u trgovinama bio&bio, a evo koje sve vrste postoje:

Bagremov med – izrazito svijetao med, blaga mirisa i okusa. Pomaže osobama koji imaju problema sa nesanicom, kod tegoba dišnih organa, ali djeluje i kao umirujuće sredstvo. Preporučuje se djeci i za poboljšanje fizičke i psihičke otpornosti, a time i za jačanje imuniteta organizma.

Livadni med – može biti tamniji i svjetliji, bogata je i ugodna okusa. Posebno se preporučuje osobama sklonim peludnim alergijama. Med dobiven od tisuću raznolikih cvjetova i grmolikog bilja.

Šumski med – medun ili medljikovac, med tamnocrvenkaste boje, gust i rastezljiv. Po okusu može biti opor do ugodno ukusan, ovisno o porijeklu. Izrazito preporučljiv i priznat med u svijetu zbog svojih vrijednosti – ima do 13 puta više minerala od drugih medova.

Za svoje smo čitatelje pripremili četiri meda Tikveško blago.

Nagrade su osvojili: Josipa Horvat, Katarina Novačić, Ivan Petrović i Natalija Marić.