NAGRADNJAČE

Poklanjamo roman koji vas vodi u posjet pariškim čokoladarnicama

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 10.07.2019 12:51
  • Objavljeno 03.07.2019 u 14:02
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Jenny Colgan poznata je britanska autorica koja je napokon dobila prvi hrvatski prijevod. U svijetu priznata autorica bestselera, ona svoje romane gradi na poticanju osjećaja ispunjenosti životom. U ovom se slučaju radi o romanu u kojem junakinja, nakon što preživi nesretan slučaj, shvati da je vrijeme za okretanje nove stranice u životu

Iako u romanu prevladava vedra atmosfera, autorica se ne ustručava ubaciti i nešto mračniju stranu života, a to priču čini vrlo realističnom. 'Okus čokolade u Parizu' priča je o dvjema ženama različitih generacija čije se sudbine isprepliću u predivnom gradu na obalama Seine.

Junakinja romana 'Okus čokolade u Parizu', Anna Trent, provela godine radeći kao nadglednica u tvornici čokolade, no ondje nije naučila kako se spravlja vrhunski čokoladni užitak. Nakon ozbiljne nesreće na radnom mjestu zbog koje je završila u bolnici, Anna ponovno sreće svoju staru učiteljicu francuskog, Claire, koja joj pomogne pronaći novi posao – i to u Parizu, u radionici najpoznatijega francuskog čokoladara koji je i danas neprežaljena Caireina ljubav iz mladih dana.

Anna će tek u Parizu shvatiti koliko je malo živjela i doživjela u engleskome gradiću u kojem je odrasla i radila, te će otkriti da se za ono što uistinu vrijedi treba itekako potruditi. Možda je riječ o savršenome komadiću svježe pripremljene čokoladne slastice, a možda i o ljubavi koja će od nje tražiti povjerenje u samu sebe i snagu za koju nije znala da je posjeduje. Bilo kako bilo, Annin život nikada više neće biti isti jer odlazak u ovaj francuski grad promijeni svakoga…

Otvorivši se prema životu, Anna će pomoći Claire, koja je gotovo odustala od svega zbog teške bolesti, ponovno otkriti Pariz u koji se zaljubila prije četrdeset godina i napokon se pomiriti s vlastitom prošlošću u kojoj je ostao čokoladar Thiery.

Cijelu priču nam Anna pripovijeda u prvome licu, ali unutar nje autorica ubacuje i Claireinu koja nas vraća u prošlost kada je ta učiteljica francuskoga proživjela najsretnije trenutke svog života. Ova dualna radnja autorici omogućuje čitatelju predočiti širu perspektivu života jer obuhvaća period od nekoliko desetljeća. Očekujte romantiku začinjenu slasticama, ali i puno više od toga. (Koncept, 99,00)

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Okus čokolade u Parizu', a dobitnici su Miranda Musa i Ana Štefanec.

Sudjeluj

Za sudjelovanje u nagradnjači klikni ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!