NAGRADNJAČE

Poklanjamo novu kuharicu 'Superpovrće' s preko 100 kreativnih i zdravih recepata

26.05.2020 u 15:46

Bionic
Reading

Kuharica 'Superpovrće' slavi snagu i okuse biljne prehrane stavljajući u prvi plan 25 najzdravijih vrsta povrća. U ovom iskrenom hvalospjevu zelenju stručnjakinja za povrća Celia Brooks nastoji promijeniti uvriježenu percepciju svima poznatog povrća tako što istražuje njihove izvanredne nutritivne vrijednosti, nudeći pregršt vrijednih informacija kada je u pitanju izbor i priprema namirnica

Preko 100 kreativnih, zdravih, svakodnevnih vegetarijanskih i veganskih recepata koji jednostavno uparuju okuse i donose nam radost izrazito nutritivne, slasne i raznolike prehrane.

Na početku svakog poglavlja nalazi se dio s izvanrednim hranjivim vrijednostima pojedine namirnice, koji naglašava najbolja svojstva svakog superpovrća – njegovu supermoć – kao i popis razina nutrijenata koje sadrže, važnih kako za osnovne funkcije organizma tako i za sprečavanje bolesti.

'Slučajno sam napravila karijeru u kulinarstvu', kaže uvijek vedra i opušten Celia Brooks.

'U dobi od 20 godina prvi put sam odjednom otkrila koliko je kuhanje kreativno i nisam željela raditi ništa drugo. Odmah sam se zaljubila u povrće i uvijek je bilo u srcu moje opsesije. Ono je prirodan, predivan i kreativan materijal koji je zabavno pretvarati u ukusnu hranu koja čini ljude sretnima. Dakle, to je ono što radim gotovo 30 godina: kuham, podučavam, pišem, stvaram recepte te zaneseno govorim o hrani, uglavnom o povrću. Posljednjih 12 godina uzgajam povrće na maloj unajmljenoj gradskoj parceli u Londonu, što je mojoj ljubavi prema povrću dodalo novu dimenziju. Cijelo moje iskustvo vodi se izvornom strašću koju gajim, a ova knjiga prenosi sumu dosadašnje mudrosti o povrću. Živjelo superpovrće! I mi s njim!', poručila je autorica svim zaljubljenicima u zdrav povrtni život.

Neodoljive recepte s engleskoga je prevela Alica Bjeli Duduković.

Čitatelje darujemo s dva primjerka kuharice 'Superpovrće', a dobitnici su Danijela Pešić i Marija Birač.