Neville Goddard

Poklanjamo legendarni klasik 'Moć svjesnosti', knjigu koja već desetljećima pomaže ljudima da ostvare svoje želje

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 08.03.2021 14:24
  • Objavljeno 01.03.2021 u 16:31
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ova utjecajna knjiga vizionara Nevillea Goddarda doživjela je prvo izdanje davne 1952. godine kad koncept kreiranja stvarnosti još uvijek nije bio popularan

Nakon nje, nekoliko desetljeća poslije, uslijedila su brojna djela raznih autora (uključujući megapopularnu “Tajnu") no nijedno nije uspjelo opisati na konkretan način kako ostvariti svoje želje poput ovog Goddardova originala.

“Moć svjesnosti” daje nam učinkovite tehnike za promjenu vlastita stanja svijesti i ostvarenje osobnih, financijskih i duhovnih ciljeva. Ključna riječ je SVJESNOST, a IMAGINACIJA ključ koji otvara vrata promjene. No imaginacija tek puko maštanje ili sanjarenje, već budno i kontrolirano stanje svijesti koje obuhvaća sve naše misli, emocije, raspoloženja i duboka uvjerenja koja imamo o sebi, drugima i životu.

„Moć svjesnosti“ knjiga je koja prodire do samog korijena svih pojava u našem životu. Taj korijen je osjećaj da postojimo, osjećaj „ja jesam“ – „ja sam koji jesam“. On je isti kod svih i, onakav kakav je danas, takav je bio i kad smo bili djeca. To je svijest u čovjeku bez ikakvih karakteristika, temelj na koji se dalje nadograđuje sve ono što mislimo ili vjerujemo da jesmo. Neville tu nadogradnju naziva „konceptom sebe“ i kaže da naša stvarnost poprima oblike ovisno o tom konceptu.

Ako kažemo „ja sam nemoćan, slab ili bolestan“, naš osjećaj postojanja poprimit će karakteristike tog koncepta. Ako kažemo „zadovoljan sam“, naša će se stvarnost oblikovati prema drukčijem konceptu. Ovo možda zvuči jednostavno, no ako probate stvoriti novi koncept sebe, vidjet ćete da se promjena ne dešava preko noći. To je stoga što smo navikli vrtjeti u krug sva naša uvjerenja, stavove i mišljenja i smatrati ih sobom. No promjena koncepta sebe ključ je transformacije koji traži ustrajnost i redovitu vježbu. Nedovoljni naglasak na taj ključ upravo je razlog zašto su mnoge druge knjige samo-pomoći omanule. Zbog toga „Moć svjesnosti“ nije instant self-help štivo, već priručnik kojem ćemo se često vraćati ako smo riješeni doživjeti trajnu transformaciju.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Moć svjesnosti', a dobitnici su Sanja Hlubna i Draženka Dorbić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!