roman briljantne talijanske spisateljice

Poklanjamo čarobnu priču o jednoj talijanskoj obitelji iz predgrađa Barija

16.06.2020 u 16:13

Bionic
Reading

Iako su obiteljske sage poznate po velikom broju stranica, nedavno je objavljen roman briljantne talijanske spisateljice koji nam priča epsku priču na samo 260 stranica, a k tome nije dio serijala. Ljubitelji Napuljske tetralogije Elene Ferrante uživat će u toj dojmljivoj sagi priznate autorice Rose Ventrelle o borbi ustrajne mlade žene protiv učmale sredine

U starom Bariju svi poznaju Mariju De Santis zvanu „Zlo Sjeme“. Egzotična izgleda, nepredvidljiva i neumoljiva u kršenju pravila, ta pronicljiva djevojčica dane provodi zamišljajući mogućnosti koje se pružaju onkraj skučenih granica njezina siromašnog susjedstva.

Odrastajući uz popustljivu majku, braću različitu kao nebo i zemlja te oca tiranina, Maria je primorana bespogovorno slušati i trpjeti. I čini to – okružena bijedom, uskogrudnim susjedima i neprestanom prijetnjom nasilja. A dok nastoji pronaći ravnotežu između potrebe za bijegom i odanosti spram obitelji, spas pronalazi u tajnom prijatelju Micheleu, sinu zakletoga neprijatelja obitelji i jednako tako izopćeniku, te strasti prema knjigama koje bi je mogle odvesti vrlo, vrlo daleko.

U ovom prekrasno dočaranom romanu koji predstavlja pravi raskoš za sva čula, Rosa Ventrella istražuje granice odanosti, moć iskupljenja koju nude prijateljstvo i ljubav, kao i vatrenu dušu jedne žene rođene da se oslobodi društvenih okova zadanih po rođenju.

Čitateljima tportala darujemo 2 primjerka knjige 'Priča o jednoj obitelji', a dobitnici su Marijana Sladić i Iva Burazin Nenadić.