PROTIV LEUKEMIJE

Pogledajte prekrasnu podršku oboljelima

15.02.2014 u 19:21

Bionic
Reading

Animirani spot 'I ti si nekome lijek' i pjesma 'Bi li bilo drugačije?' podrška je svim oboljelima od leukemije, a proizašla je iz želje da se glumici Vesni Ravenščak što prije nađe darovatelj koštane srži

Ideju za animirani spot 'I ti si nekome lijek' pokrenuli su sudionici umjetničkog programa Studija Kubus koji su željeli prodrijeti do svoje rodbine, svojih vršnjaka, prijatelja, kolega, susjeda, poznanika te ukazati na to da nečiji život možda ovisi baš o njima i o njihovoj spremnosti da daruju 'dio sebe' i budu, doslovce, nekome lijek.

Pjesmom i animiranim spotom žele potaknuti građane da upisom u Registar postanu potencijalni dobrovoljni darivatelji krvotvornih matičnih stanica i tako nekome spase život. U snimanju pjesme pridružili su se i prijatelji trenutno oboljele glumice Vesne Ravenščak koji su tako željeli podržati svoju kolegicu i prijateljicu.


Iako većina uključenih u projekt ne poznaje osobno glumicu Vesnu niti imaju u svojoj okolini nekoga oboljelog od leukemije, svjesni da nesebičnim darivanjem koštane srži nekome mogu spasiti život, ovi ljudi širenjem informacija i upisom u Registar pozivaju vas na isto.

Ovim putem vas pozivaju da dođete u Zavod za tipizaciju tkiva KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, svakog radnog dana (pon. - pet.) od 8 - 14 sati (zelena zgrada, suteren, soba br. 9). Popis hematoloških odjela u Hrvatskoj može se naći ovdje