VRIJEDNO PRIZNANJE

Pogledajte luksuzni stan za koji je Mirjana Mikulec dobila prestižnu međunarodnu nagradu

06.12.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Nakon niza nagrada za njihove projekte, u ruke studija Mirjane Mikulec došla je još jedna

Prestižna međunarodna German Design Award dodijeljena im je za uređenje luksuznog stana od 130 kvadrata.

Tamne nijanse i čiste linije koje odišu luksuzom, u kombinaciji s jednostavnošću u interijeru od 130 kvadrata, osvojile su žiri German Design Councila (Njemačko vijeće za dizajn). Stoga su odlučili dodijeliti ovom projektu German Design Award za 2024. u kategoriji izvrsne arhitekture - arhitektonski interijer. Riječ je o poznatoj nagradi za iznimna dizajnerska postignuća, koju dodjeljuje međunarodni žiri, a čine ga vodeći stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture.

Iako je iza njih niz prestižnih međunarodnih priznanja (između ostaloga, Big See i British Property Award) studiju Mirjane Mikulec i arhitektici Pauli Bernat Cvjetko, autorici ovog projekta interijera, ova nagrada je posebna.

  • +4
Nagrađeni dizajn studija Mirjana Mikulec Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Darko Mihalić

'Ovo vrijedno priznanje struke koja dodjeljuje German Design Award razveselilo nas je i još jednom potvrdilo da je ono što radimo prepoznato i izvan granica Hrvatske i regije. Osobno, silno sam se veselila ovom projektu i bila oduševljena njegovim ishodom, koji je doista sjajan, pa mi je posebno drago da je i German Design Council to na ovaj način potvrdio. Zahvalna sam svojim suradnicima, kao i klijentima na povjerenju i plodonosnoj suradnji, jer bez njih rezultat ne bi bio ovakav niti bi nagrada bila moguća. Ponosna sam jer nagradu mogu podijeliti sa svojim timom', ispričala je dizajnerica Mikulec.

Riječ je o luksuznom modernom stanu namijenjenom ocu i sinu, u čijem je središtu priroda. Glavni koncept uređenja vodio se time da se priroda vidi, čuje i osjeti na koži. Čiste linije namještaja i skulpturalni dizajnerski komadi u harmoniji su s mekim prirodnim tkaninama poput svile ili vune i organskim oblicima, a tamne boje s bijelim zidovima i prirodnim svjetlom. Oblikovano je minimalističko, ali toplo mjesto za život, u kojem okolna priroda i stanari koegzistiraju u savršenom skladu.

'Veličina stana nam je omogućila jasnu organizaciju i hijerarhiju u prostoru, bez opterećenja i iskorištavanja svakog centimetra. Projektiranje namještaja po mjeri omogućilo nam je da sve u stanu bude povezano funkcionalno i oblikovno', kažu Mikulec i Bernat Cvjetko.