KRALJEVSKO VJENČANJE

Pogledajte kako izgleda tradicionalna vjenčanica lijepe Hrvatice koja se udaje za princa

08.01.2024 u 16:52

Bionic
Reading

Princ od Bruneja i njegova zaručnica Anisha Isa Kalebic (31) izgovorit će sudbonosno 'da' na bajkovitom vječanju koje će trajati od 7. do 16. siječnja, a na kojem će kako se pisalo očekuje oko 4000 uzvanika

Brunejski princ Abdul Mateen i Anisha Isa Kalebic Rosnah, prelijepa brineta hrvatskih korijena, vjenčat će se na Brunejima, a kako se spekuliralo, među gostima mogli bi se pojaviti i članovi engleske kraljevske obitelji.

Ceremonija vjenčanje je počela sinoć, a u sklopu vjenčanja bit će održana i raskošna kraljevska povorka u glavnom gradu Bruneja, Bandar Seri Begawanu.

Vjenčanje započinje ceremonijom sklapanja braka za primanje kraljevske zapovijedi 7. siječnja, nakon čega će uslijediti nastupi kraljevskih dvorskih glazbenika koji će službeno označiti početak vjenčanja. Tri dana nakon par će se vjenčati u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, jednoj od najraskošnijih džamija u državi.

Na Instragramu su stoga s velikim zanimanjem dočekane i prve fotografije lijepe mladenke i to u tradicionalnoj brunejskoj svadbenoj nošnji.

  • +3
Brunejski princ Mateen Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Princ je inače deseto je dijete sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo.

O samozatajnoj Anishi se pak zna vrlo malo. Elegantna brineta profinjene ljepote vlasnica je kompanije za proizvodnju svile i ima svoju turističku agenciju.

Kako se ranije pisalo, princa i Anishu Isu-Kalebic Rosnah upoznao je njezin brat i njegov dobar prijatelj Danial Deen Isa-Kalebic, a spojila ih je ljubav prema sportskom načinu života.

'Prema kraljevskoj zapovijedi Njegovog Veličanstva Sultana Haji Hassanala Bolkiaha Mu'izzaddina Waddaulaha od Bruneja Darussalama, palača je najavila nadolazeće vjenčanje Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Abdula Mateena i Anishe Ise Kalebic koje će se održati od 7. do 16. siječnja 2024.', stajalo je u službenoj najavi kraljevskog vjenčanja u toj državi jugoistočne Azije u kojoj je dominantna vjera islam.