LONDON NA VRHU

Pogledajte deset najljepših gradova na svijetu

10.11.2011 u 09:33

Bionic
Reading

Magazin Lonely Planet sastavio je listu deset najpoželjnijih svjetskih gradova za 2012. godinu, a na prvom je mjestu London

Prema Lonely Planetu apsolutni hit iduće godine bit će London zbog Olimpijskih igara. Na drugom se mjestu nalazi Muscat koji je glavni, a ujedno i najveći grad Sultanata Oman. Visoko na listi nalazi se jer savršeno spaja tradiciju i moderno doba, pa ćete uz luksuzni smještaj pronaći za sebe što god poželite.

Bangalore u Indiji nalazi se na trećem mjestu, a u Lonely Planetu izdvojio ga je jer nudi luckastu mješavinu izvrsne nacionalne kuhinje, žive umjetnosti, a sve u rukama otkačenih ljudi kakve ćete malo gdje sresti.

Cadiz u Španjolskoj inače je mirni dio stare tipične provincije, ali u veljači se sve preokrene u veliki tulum od deset dana. Tada se u Cadizu možete provesti jer se danonoćno jede, pije i pleše.

Stockholm je točno na sredini liste. Lonely Planet ističe da je grad savršen u svakom pogledu ugodan, ali svjetska atrakcija sa svim sadržajima koje nudi. Iako u Stockholmu cijene nisu ni slične našem standardu, vrijedi ga posjetiti i vratiti se kući malo tanjeg novčanika.

Do desetog mjesta na listi najboljih svjetskih gradova koje vrijedi posjetiti u idućoj godini su Guimarães u Portugalu, Santiago u Čileu, Hong Kong u Kini, Orlando i Darwin