ŠTO SE NOSI

Pogledajte 25 najtraženijih jakni za jesen

30.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Od onih ženstvenih slatkica od tvida, kakvih se bi posramila ni Coco Chanel, preko onih koje podsjećaju na pelerine, pa sve do kratkih u military stilu – ovo je jesen za zaljubljivanje u opasno dobre jakne

Osam je trendova isplivalo kad su jakne u pitanju, a vi prema vlastitom stilu pokupite neke (nove) ideje:

Bajkerske jakne
Bajkerske jakne više ne dolaze samo kao crni kožnjaci sa srebrnim patent zatvaračima, već čak i kao damske bijele jaknice, vunene.

Pelerine

Jakna s dodatkom volana preko ramena zanimljivija je i od samih pelerina, a dizajneri su se potrudili učiniti je hitom sezone. U kolekcije su ih uvrstili stilistica-dizajnerica Rachel Zoe i brendovi Sessum i A.P.C.

Ukrašene jakne
Zakovice, vez, aplikacije, kamenčići – sve što djeluje raskošno, na onoj finoj granici kiča, dobrodošlo je.

Jaknice od tvida
Za ove je jaknice, od tvida i obično bez kragnice, zaslužna Coco Chanel i svih ovih desetljeća nisu se prestajale provlačiti kroz modni svijet. Ove su jeseni hit hitova, ima ih po svim dućanima i ne gine vam uložiti u jednu.

Kožni detalji
Možete li zamisliti traper jaknicu s kožnim rukavima i ovratnikom? J Brand je upravo takve ubacio u ovojesensku kolekciju i nije razočarao.

Military stil
Ovaj su trend prije nekoliko sezona žene toliko zavoljele da ga jednostavno ne ispuštaju iz ruku. Epolete, ornamenti i gumbi u boji starog zlata u nizovima nikako ne zaobilaze lance ulične mode, ma gdje se okrenuli.

Karirane jaknice
Ne samo da su zaštitni znak Vivien Westwood, svi su ove sezone isfurali karirane jaknice. Ne razbijajte previše glavu oko toga što se od kariranog trenda nosi, za to su se pobrinuli lanci ulične mode, pa čak i dizajneri iz visoke mode.

Oksfordice
Ležerne jakne, po uzoru na one koje vole nositi studenti s britanskih sveučilišta, također su inspirirale dizajnere za najnovije kolekcije. Uklapa li vam se jedan ovakav primjerak u vaš ormar, ugrabite ga!