MATEMATIKA, ZEMLJOPIS...

Poduka o homoseksualnosti u školskom programu

  • Autor: N. LJ. J.
  • Zadnja izmjena 31.01.2011 10:04
  • Objavljeno 31.01.2011 u 08:59
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kao dio plana koji je poduprla i britanska vlada, djeca će učiti o homoseksualnosti u sklopu nastave iz matematike, biologije, likovnog, materinjeg jezika i zemljopisa

Program u kojem će se isticati pozitivne činjenice o homoseksualcima uvodit će se već u prve razrede škole pa na dalje, a sve započinje već u veljači ove godine.

Program je otprilike ovakav:

- matematika – učit će se o statističkoj zastupljenosti homoseksualaca te će neki od likova pomoću kojih se postavljaju zadaci u knjigama biti homoseksualci.

- likovni – učenici će izrađivati simbole homoseksualne zajednice.

- biologija – učit će se o životinjama kod kojih mužjak ima glavnu ulogu u odgoju i podizanju mladunaca, kao što je carski pingvin ili morski konjic; učit će o različitim strukturama obitelji te o tome kako postoje i obitelji u kojim su roditelji istog spola.

- zemljopis – istraživat će o kvartu Castro u Los Angelesu koji je postao prvi gay kvart na svijetu: istraživat će i činjenice da se homoseksualci sve više preseljavaju iz sela u gradove.

- jezik – korištenje homoseksualnih likova u raznim scenskim igrama.

Ipak, ovaj program će biti tek ponuđen, a škola će moći odlučiti hoće li ga koristiti ili ne.

Već se skupio i prilično velik broj protivnika koji kažu kako na svijetu ima mnogo većih i težih problema od lošeg odnosa prema homoseksualcima.

Zagovornici, pak, kažu da se na ovaj način uči tolerancija prema svima, a ne samo homoseksualcima, a upravo nam tolerancije itekako nedostaje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi