TOPLO I UDOBNO

Podcijenjena tkanina vratila se na modnu scenu, a evo kako je nositi da ne izgleda staromodno i dosadno

21.10.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Samt se unazad nekoliko sezona počeo pojavljivati uklopljen u stajlinge poznatih fashionistica paralelno s povratkom vintage modnih trendova

Tkanina prepoznatljivog izgleda, koju mnogi vezuju i uz djetinjstvo, kad je nošenje odjeće od samta bilo imperativ tijekom hladnijih mjeseci, doživljava svoje zvjezdane dane na modnoj sceni i doista nikad nije izgledala više chic.

Iako je zadnji put samt bio popularan u 70-ima i 80-ima, polako se vraća na modnu scenu pa je specifična tkanina koju smo donedavno najčešće viđali na klincima ili umirovljenicima ponovno in.

Na krilima retro vala, dizajneri su se ponovno sjetili ove rebraste tkanine koja nikad nije izgledala više poželjno i trendi.

Modni povratak samta, koji je u prošlosti bio rezerviran samo za aristokrate, viđen je i u kolekcijama poznatih modnih kuća Gucci, Prada, The Row, Marc Jacobs, Victoria Beckham i Tory Burch.

Odjevni komadi od samta preplavili su svima pristupačne trgovine poput H&M-a, Zare ili Manga, a savršeno se slažu s npr. kožom ili pleteninom za maštovite jesensko-zimske stajlinge.

Baš poput baršuna, samt ima dozu profinjenosti, pa nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za takvu jaknu, hlače, suknju ili haljinu...

Ako se pribojavate kako nositi samt na suvremen način, trik je u neobičnim spojevima.

Naime ova tkanina najbolje izgleda kad je u paru s nečim posve kontrastnim, poput npr. sweatshirta, trenirki, tenisica, uskih dolčevita, crop topova, vrtoglavih štikli ili oversized džempera. Upravo te trendi stvari dat će joj moderniji i svježiji štih. Stoga ako se pribojavate odjenuti sako i hlače od samta, započnite s nečim manje upadljivim, poput jakne, minice, širokih hlača kao što to radi Lisa Hahnbück, influencerica koja je na milanskom Tjednu mode bila u središtu pozornosti u efektnim žutim hlačama od samta te ih je genijalno sparila s plavom hudicom, kratkim topom i ružičastim stileticama.

Ovu moćnu kombinaciju upotpunila je trobojnom chic torbom sa zlatnim lancem i chic bob frizurom. Ili se odlučite samo za neki detalj, poput šešira, kape...