Prava prilika za uštede

Počela su sezonska sniženja: Evo što se isplati ugrabiti ove zime

03.01.2019 u 06:47

Bionic
Reading

Možda ste primijetili da ovih dana u šoping centrima vlada veća gužva nego inače, a za to postoji itekako opravdan razlog - počela su sezonska sniženja! Ovo je prava prilika da si priuštite nešto što već dugo priželjkujete jer cijene vrtoglavo padaju i do 70 posto, a mi smo za vas izdvojili nekoliko bezvremenskih komada koje se isplati ugrabiti na sniženjima

Ukoliko još uvijek niste provirili u trgovine i obavili zimski šoping, imamo odlične vijesti za vas - iako su sezonska sniženja već počela, ulaskom u novu godinu Hrvatska je stala uz bok najboljim europskim šoping destinacijama i počela je totalna rasprodaja u svim trgovinama, što znači da možete očekivati pad cijena i do 70 posto. Zato ne oklijevajte, nego se ovoga siječnja zaputite u jedan od šoping centara i za cijenu jednog kupite do pet odjevnih predmeta. Ne znate što biste kupili? Pomoći ćemo vam... Prošetali smo se Arena Centrom i evo što smo pronašli.

Većina trgovina kao što su Heraldi for Men, Timberland, s.Oliver, Diadema, Carpisa, Yamamay, Replay, Shooster, Nine West, Orsay, Icon. i Desigual nude popuste do 50 posto, dok su pojedine trgovine, kao što je Cordis, dio asortimana snizile do čak 70 posto. Ukoliko ste u potrazi za novim parom gležnjača ili štikli, Mass i ShoeBeDo svoje su artikle snizili do 60 posto, a neke su trgovine snizile isključivo određene komade odjeće, kao što je primjerice C&A snizio cijene jakni za 30 posto, dok su XYZ, Armani Exchange i Sportina sve osim aktualne kolekcije snizili 40 posto.

Ponuda je uistinu šarolika, a izlozi mame sa svih strana, stoga nije teško potrošiti i više od planiranog. Ukoliko ne volite kupovati planski, već isključivo komade koji vam zapnu za oko u moru pristupačnih artikala, onda se pripremite za euforiju koju ćete doživjeti kada vas sa svih strana okruže izvješeni popusti, no ako planirate uštedjeti dio novca, a dio racionalno potrošiti na ono što vam je uistinu potrebno u ormaru, važno je prije odlaska u šoping pripremiti popis svega onoga što planirate kupiti te ga se nastojati pridržavati.

Naravno, postoje i neki bezvremenski odjevni komadi u koje se isplati uložiti novac jer će se tijekom godina isplatiti, a mi smo izdvojili nekoliko stajlinga sačinjenih od must have komada koje je uvijek dobro imati u ormaru i na koje možete bez grižnje savjesti potrošiti novac.

1. Outfit za svaki dan

Pitate li modne stručnjake u koji odjevni komad vrijedi investirati, svi do jednog će vam reći da je to kvalitetan kaput, poput ovog Zarinog s dvostrukim kopčanjem koji se isplati ugrabiti na sniženju. Jedan od istaknutih trendova sezone koji se vratio u modu su trapezice, a nama su se posebno svidjele ove ležerne traperice s potpisom high street brenda C&A jer će se moći kombinirati na sto i jedan način. Za kavu na subotnjoj špici uskladite trapezice s ovakvim Stradivariusovim pletenim džemperom, kožnim gležnjačama na petu kao što su ove chic gležnjače koje smo pronašli u Massu te klasičnom crnom torbicom poput ove s potpisom Manga, koja će vam se s godinama zasigurno isplatiti.

2. Outfit za rekreaciju

Svaka žena voli izgledati dotjerano, čak i u teretani ili u šetnji prirodom, a istovremeno se osjećati ugodno i nesputano u odjeći koju nosi. Ako već neko vrijeme škicate popularne tajice s potpisom brenda Polleo Sport, onda su sezonska sniženja pravo vrijeme da si ih priuštite. No sportsku odjeću možete pronaći i u nizu high street trgovina u Arena Centru, kao što su H&M, Bershka i Sportina, po pristupačnim cijenama, blagonaklonima prema novčaniku. Nama su se posebno svidjeli sportski top i gornji dio trenirke iz New Yorkera koji se trenutno prodaju po sniženoj cijeni od svega 39,90 kuna, a nismo mogli odoljeti ni ovim predivnim Adidasovim tenisicama koje smo pronašli u Shoosteru.

3. Poslovni outfit

Svaka poslovna žena u svom ormaru mora imati sako i poslovne hlače koje se lako mogu kombinirati. Tamnoplavi prugasti sako s potpisom H&M-a i hlače jogging kroja u istoj nijansi i istog uzorka s potpisom Massimo Duttija savršen su spoj za trčkaranje uredom i izvršavanje poslovnih obaveza, a najbolje od svega je, naravno, to što su trenutno sniženi. Možete ih uskladiti s majicom, dolčevitom, topićem ili bluzom po želji te praktičnim modnim dodacima poput ove velike poslovne torbe s potpisom Liu Jo, u koju stane sve što vam je potrebno, od papira i rokovnika do kozmetike i parfema, te klasičnih crnih salonki sa srednjom petom kao što su ove cipele koje smo pronašli u ShoeBoxu.

4. Večernji outfit

Omiljeni odjevni komad slavne Coco Chanel - mala crna haljina - bezvremenski je klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ma koliko se trendovi mijenjali. Ova haljina midi kroja s potpisom Bershke odličan je primjer crne haljine koja se može isfurati u večernjoj i dnevnoj varijanti, a ukoliko ju planirate odjenuti za izlazak u grad, uskladite ju sa statement modnim dodacima koji će podignuti cjelokupan stajling. Za ovaj look odabrali smo metalik ružičaste sandale na petu s potpisom high street brenda Reserved, šljokičastu torbicu s potpisom Zare i zeleni kaput od umjetnog krzna s potpisom Manga.

Nakon što punih vrećica, napunjenih za sitno kuna, izađete iz dućana nasmiješite se i duboko udahnite jer upravo ste uštedjeli pregršt novca, a za sebe napravili odličnu stvar. No ni tu zabavi nije kraj. Ako ste u Areni, ne morate se brinuti o vremenu - parking je besplatan, a izbora je puno pa se najprije zaputite u jedan od restorana, a onda možda i u kino... Neka početak godine postane trenutak za pamćenje jer znate kako kažu: 'Kakav ti je start, takva će ti biti i cijela godina.'

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Arena Centrom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.