DRAGOCJENI KOMAD

Pletivo u ovom izdanju Vogue je proglasio ultimativnom modnom investicijom

31.01.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Već nekoliko uzastopnih sezona jesen/zima pletivo ima ključnu ulogu na modnoj sceni, a ultimativnu modnu investiciju prema Vogueu predstavljaju džemperi stvoreni intarzija tehnikom

Pletenje nije zanimacija za nestrpljive. Nakon sati i dana provedenih u pomnom šivanju pređe u nosivo umjetničko djelo, uloženi trud može rezultirati nečim lijepim poput džempera stvorenog intarzija tehnikom.

Prema riječima Charlotte de Geyter, suosnivačice brenda Bernadette, ova specifična tehnika pletenja zahtijeva određenu razinu umijeća i definitivno strpljenja.

  • +21
Džemperi s uzorkom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

‘Kad vidim pletivo nastalo intarzija tehnikom, uvijek znam koliko je truda i vremena uloženo, tako da je takav komad posebno dragocjen i luksuzan’, izjavila je za Vogue.

Ako niste upoznati s ovom tehnikom ona se u pravilu odnosi na ukrasne motive u boji pletene u jednobojnu tkaninu, čime se stvara efekt intarzije, a dobiveni uzorak identičan je s obje strane tkanine.

Intarzija tehniku koja rezultira pletivom upečatljivog izgleda ove sezone u potpunosti su prigrlili brojni dizajnerski brendovi, ali i modne ovisnice diljem svijeta, uspješno ih uklapajući u svoje zimske stajlinge.

Get Embed Code