UŽIVAJTE POPUT PLEMIĆA

Plemićka ruta je unijela dašak povijesti u svakodnevicu i poziva vas da je istražite

21.10.2022 u 12:58

Bionic
Reading

Povijesni šarm u gradskoj vrevi zove na uživanje u Slavoniji i Podravini

Izrazom 'Čujte i počujte' nekoć su započinjali proglasi kojima su na gradskim trgovima najavljivane novosti, događanja i odredbe. Njihovu su ulogu odavno preuzeli mediji, no ovih su dana na starim zagrebačkim oglasnim stupovima osvanule poruke koje vraćaju duh nekih jednostavnijih, minulih vremena.

Proglasi za novo doba pozivaju na otkrivanje Plemićke rute koja uključuje osam lokacija plemićke povijesti, povezujući dvorce, muzeje, prirodne ljepote i gastronomiju.

Uživanje po mjeri plemića i nagrade

Poruke modernim putnicima približavaju iskustvo uživanja s daškom kulture i povijesti, ali i sakupljanje pečata na ruti uz koje se osvajaju vrijedne nagrade.

Kako bi se povijesni ugođaj prenio u užurbanu svakodnevicu, za prvu fazu kampanje Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije odabrani su prepoznatljivi cilindrični oglasni stupovi koji otmjeno odolijevaju zubu vremena.

Modernim proglasima za građanstvo nakratko je oživljen duh uživanja koji donosi Plemićka ruta. Otkrijte i vi svijet u kojem su uživali plemići već sljedeći vikend!