BOGATA GASTROPONUDA

Pet splitskih restorana koje morate posjetiti

23.09.2013 u 13:23

Splitski restorani

Izvor: Promo fotografije / Autor: restaurantclub.hr

Bionic
Reading

Split nije samo drugi najveći grad u zemlji i najveći grad u Dalmaciji, već i svjetski poznato turističko odredište. Ne iznenađuje stoga bogata gastronomska ponuda u kojoj pak za vrijeme trajanja Festivala okusa možete uživati u značajno nižim cijenama

Uz Obalu kneza Branimira i u sklopu ACI-jeve marine nalazi se Zrno soli. Osim ugodnog interijera u kojemu prevladava drvo, restoran krasi terasa s pogledom na marinu i pučinu. Svi one željni dobre hrane ondje će moći uživati u mediteranskim i ribljim specijalitetima, a nakon toga i u domaćoj čokoladnoj torti. Tu je i iznimno bogata vinska karta iz koje izdvajamo ponudu vina Saints Hills i Michel Rolland, a svi vlasnici kartice RestaurantClub mogu očekivati popust od 15 posto za Premium, tj. 25 posto za karticu Explorer.

S obale odlazimo malo više u unutrašnjost stoljetnog grada Splita. Ondje se u sklopu košarkaške dvorane na Gripama nalazi restoran Duje. Iz njegove bogate ponude izdvajaju se riblji i mesni specijaliteti te razna jela sa školjkama, rakovima i posebnom poslasticom – istarskim tartufima. Svi vlasnici Premium kartice ondje mogu ostvariti popust od 15 posto, koji vrijedi i za impresivnu vinsku kartu s više od stotinu vina.

Uz Šetalište Petra Preradovića smješten je pak restoran Bota šare. Uz predivan pogled na more koji će vas posebno oduševiti za vrijeme zalaska sunca, restoran se ponosi morskim specijalitetima poput škampa na buzaru, rižota, rakova, školjki i ostalim delicijama 'na 1001 način'. Na vinskoj karti izdvajaju se vina Frane Miloša, Ive Špaleta te Korta Katarina i Matuško, a za vrijeme trajanje Festivala okusa ondje možete ostvariti popust od 15 posto uz Premium te 25 posto uz Explorer karticu.

Nešto istočnije, na splitskim Firulama, još od 1973. je restoran Boban. U sklopu restorana je i ljetni vrt u kojemu možete uživati u uvijek svježoj ribi, plodovima mora i istarskim tartufima. Specijalitet su mu medaljoni od grdobine umotani u pancetu, a uz njih možete kušati vina iz Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Australije i – Afrike. Vlasnike Premium kartice RestaurantCluba i ondje očekuje popust od 15 posto.

Na drugom kraju grada, uz Šetalište Bene, nailazimo na posljednje odredište – restoran Re Di Mare. Kao i Zrno soli, pogled iz restorana Re Di Mare puca na marinu i more, a može se pohvaliti odličnom tjesteninom te cijelom paletom ukusnih morskih jela. Kratkih rukava neće ostati ni ljubitelji pizze, jer priča se da se upravo ondje jede najbolja pizza u gradu! Vinska karta sadrži više od dvadesetak vina, među kojima se izdvaja Mali plavac Hvar i Maraština. Sve do završetka Festivala okusa 24. rujna ondje možete uživati u 15 posto popusta s Premium te 25 posto popusta s Explorer karticom RestaurantCluba.