VEČER ZA DESET

Pet savršenih razloga da subotu provedete kod kuće

16.11.2013 u 09:52

Bionic
Reading

Možda nam razni trendovi nameću da je vikend stvoren za bučne provode i stvaranje ludih uspomena, ali posebna se čar krije u opuštenoj subotnjoj večeri s nekoliko zgodnih detalja

Ako se želite malo opustiti u subotu navečer, a nemate ideju kako, evo nekoliko prijedloga Huffington Posta

1. Jeste li za koktel ili čaj?

Koga je briga koliko je hladno vani ako kod kuće imate dobro društvo, večer uz film i dobar koktelčić ili šalicu toplog čaja. Možete složiti brzinsko piće sa sokom od limuna ili limunadom. Prvo u čašu stavite malo meda ili sirupa od agave pa dolijte malo viskija, ruma ili nekog trećeg pića po želji, a na kraju dodajte limunadu. Rum se, primjerice, izvrsno slaže i s čajem.

2. Topla dekica

Čini se kako je dekica za pokrivanje jednostavno dekica i točka. No malo finiju, mekanu deku kojom se možete utopliti u hladnim jesensko-zimskim večerima iskoristite za to da običan ostanak kod kuće bude ugodniji i luksuzniji.

3. Svijeće

Bez obzira gledate li film, pijuckate vino s partnerom ili prijateljima, svijeće su uvijek dobrodošle. Odaberite svijeće različitih visina laganih mirisa, posebno ako vas je više u prostoriji jer bi intenzivan miris nekome mogao smetati. Budući da je zavladala prava jesen odaberite neki od mirisa koji vas na nju i podsjećaju.

4. Glazba

Ima li moćnije stvari u bilo kojoj životnoj situaciji od glazbe? Tješi nas kad smo tužni, opušta ili veseli dok smo sretni. Odaberite ono što vas opušta i smiruje i prepustite se ugodnim trenucima u subotnjoj večeri.

5. Zaboravite na svijet oko sebe

Pospremite mobitel, tablet i ostale gadgete te se prepustite čistom odmoru. Zaigrajte društevnu igru, pozovite društvo na ugodnu večer druženja ili jednostavno budite sami sa sobom na jednu večer. Iznenadili biste se koliko topla kupka i čitanje knjige mogu razveseliti čovjeka.