KAD LJUBAV UMIRE

Pet pravila za završetak ljubavne veze

19.04.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Probali ste, ali ne ide. Iako misliš da se i previše trudio, u toj vezi više ne osjećaš sreću, uzbuđenje i zaljubljenost. Treba znati kada je kraj, a evo kako se tada ponijeti

1. pravilo

Istina i samo istina

Ni sam ne želiš da te netko vuče za nosi i manipulira tobom. Najgore je igranje igrica kada zapravo želimo prekinuti vezu. Stoga naoružaj se hrabrošću i izreci istinu. Ne kaže se uzalud da istina oslobađa, a vidjet ćeš da je zaista tako!

2. pravilo

Pravo vrijeme

Izbor dobrog vremena pola je posla. Ako ste u pola obroka ili ste s prijateljima, već pogađaš – to nikako nije dobro vrijeme da joj/mu kažeš kako misliš da je vašoj ljubavi došao kraj. Također je prije dobro naglasiti kako morate razgovarati o nečem ozbiljnom i nasamo, što bi drugoj osobi već moglo naslutiti o čemu se radi.

3. pravilo

Licem u lice

Svakodnevno čitamo o tome kako društvene stranice, mobiteli i računala imaju prednost nad sastancima licem u lice. Premda je ovo trend, trebaš znati da internet ili mobitel nikako nisu sredstva kojima se treba prekinuti veza. Drugoj osobi možeš ostaviti ožiljak koji godinama neće zaliječiti! Za prekid trebate razgovor u četiri oka, licem u lice. Mobitel i internet svakako ostavi za neke druge stvari, ma kako ti se možda činio kul prekid preko Facebooka!

4. pravilo

Jesi li posve siguran/na u svoj naum?

Prije nego što bilo što pokreneš, trebaš biti siguran želiš li zaista prekinuti vezu. Ako si baš sto posto siguran, tek onda treba krenuti u prekid. Najgore je kada se neke osobe dvoume pa jedan dan igraju hladno, a već drugi toplo. Stoga, oprez jer bi na kraju moglo i tvoje srce nastradati!

5. pravilo

Dostojanstvo prije svega

I kada ostavljaš i kada si ostavljen/a, trebaš imati dostojanstvo. Ovo znači da ne smiješ širiti laži ili pikantne detalje iz vaše veze ili svom bivšem partneru ili partnerici podmetati laži i slično. Dostojanstvo je odlika rijetkih, stoga probaj i ti ponašati se časno; vidjet ćeš kako će sve proći mnogo mirnije.