IZ PRVE RUKE

Pet najvažnijih pravila za odabir vjenčanice iz snova

14.03.2016 u 14:17

  • +11

TOP 5 savjeta Ivana Alduka za odabir savršene vjenčanice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

Nakon predstavljene kampanje u režiji dvojca Decker + Kutić modni dizajner Ivan Alduk donosi aktualne vjenčanice za 2016., a njihov 'lookbook' potpisuje mladi i talentirani fotograf Ino Zeljak

Pred objektivom je svježe modno lice iz agencije Talia models, Lara Spajić. Klasičan beauty make-up prikladan otmjenom događaju djelo je vizažistice Mihaele Dodić, a teksturiranu punđicu napravila je Ksenija Martinović Krpan iz Keune Akademije.

Prepoznatljivom siluetom Alduk naglašava ženstvenost i klasično poimanje ljepote. Ručni vez, 3D tkanine i fina čipka stavljaju akcent na svaki model koji se izrađuje prema mjerama klijentica, a sam dizajner vrlo dobro zna kroz što mladenke moraju proći kako bi pronašle idealnu vjenčanicu.

Kako bi ta potraga bila što ugodnija i uspješnija, Ivan Alduk donosi i pet korisnih savjeta koje bi trebala znati svaka buduća mladenka.

Informirajte se – pošaljite mail ili poruku na Facebook dizajnerima i raspitajte se o cijenama i rokovima izrade. Mnoge mladenke od dizajnera očekuju visoke cijene, a najčešće su pristupačnije nego što očekujete. U proces potrage za vjenčanicom krenite najranije šest mjeseci prije datuma samog vjenčanja. To je sasvim dovoljno da isprobate različite modele, pronađete savršenu i da se ona na vrijeme izradi za vas.

'Kada krenete s isprobavanjem vjenčanica, u potragu povedite jednu do dvije najbliže osobe. Razmišljajte o tome da oni koje vodite trebaju olakšati proces odabira i biti u mogućnosti staviti vas i vaš modni ukus na prvo mjesto', savjetuje Alduk.

U samom showroomunemojte si dati nemogući zadatak da morate isprobati apsolutno sve modele vjenčanica. To će donijeti samo zbunjenost i otežati proces odabira. Iznesite svoje želje, isprobajte ono što ste zamislile, ali i nešto što vam dizajner toplo preporuči na licu mjesta. Možda je baš ta, koju niste ni pogledale, vaša buduća vjenčanica.

Ne zamarajte se trendovima – vjenčana haljina u kojoj ćete se osjećati ugodno, nesputano i lijepo, a kasnije i odlično izgledati na fotografijama, pravi je odabir. Krute podstave, kolute, sjajne tkanine koje šire te nisko rezane korzete s kičastim, plastičnim kristalićima - zaobiđite u širokom luku.