SOLO UŽITAK

Pet dobrih razloga za uživanje u masturbaciji

04.12.2012 u 07:20

Bionic
Reading

Samozadovoljavanje žena još je uvijek mit i još uvijek postoje žene koje trebaju razlog da bi uživale solo. Evo pet dobrih razloga zašto biste trebale uživati u masturbaciji

Nekima je možda rečeno da je masturbacija grijeh, možda se osjećaju neugodno u vlastitoj koži, možda još ne poznaju svoje tijelo ili se same ne osjećaju privlačnima. Razmislite o tome na trenutak, predlaže Huffington Post.

Masturbacija nije tema oko koje se roditelji trude raspravljati s djecom. Ako ste roditelj dečka, masturbacija ponekad zna biti obiteljska šala. Iako to nije savršeno, u nekim obiteljima ta se riječ barem koristi. U mnogim domovima u kojima se odgajaju kćeri masturbacija se rijetko spominje. Stoga ne čudi to da mnoge djevojke odrastaju misleći da je masturbacija uglavnom zabava za dečke.

Dakle ako ste žena koja treba razlog da zatvorite vrata i uživate u intimnim trenucima sa samom osobom, ovo je tekst za vas:

1. Želite dobar seks s partnerom
Ako želite bolji seks, morate shvatiti u čemu doista uživate. Nemoguće je da oba partnera imaju iste seksualne preference i nijedna osoba neće znati što vas doista uzbuđuje ukoliko joj to ne kažete. Biti sebičan ljubavnik ne znači samo tražiti isključivo vlastiti užitak, nego i nespremnost da podijelite s drugom osobom ono što znate o svom tijelu. Žene koje strahuju da će masturbacija s vibratorima učiniti težim spolni odnos s partnerom mogu uključiti vibrator u seksualni odnos. Igračke mogu biti sjajan accessoire za vašeg partnera. Nikada vibrator ne može zauzeti njegovu ulogu, ali s malo pomoći možete oboje povećati užitak.

2. Želite se seksualno osnažiti
Da, masturbacija je osnaživanje. Vi ste seksualno biće. Spoznaja da je vaše tijelo samo za sebe u stanju proizvoditi užitak izuzetno je moćna. Partner nas ne čini seksualnim bićem, mi smo seksualna bića sami za sebe.

3. Želite biti zdravi

U nedavnom istraživanju o korištenju vibratora znanstvenici sa Sveučilišta u Indiani utvrdili su da žene koje koriste vibratore češće odlaze na ginekološki pregled. Laički, žene koje se brinu o osobnom užitku brinu se i o cjelokupnom seksualnom zdravlju. Ako vam ni to nije dovoljno, razmislite o sljedećem: ako niste upoznati sa svojim genitalijama, kako ćete prepoznati kad se nešto neobično događa s vašim tijelom? Užitak i seks bitne su komponente našeg zdravlja.

4. Imate problema sa spavanjem

Tko ovih dana nije pod stresom? Naš je um u stalnoj napetosti, zbog čega je ponekad gotovo nemoguće zaspati. Ako ne možete spavati, orgazam vas može poslati u stanje duboke relaksacije uzrokovane oslobađanjem endorfina. Razmišljajte o orgazmu kao najboljem sredstvu za smirenje. I vjerujte, početak spavanja nikad neće biti ugodniji.

5. A zašto, dovraga, ne biste?
Umorni ste, dosadno vam je, pod stresom ste, imate PMS ili ste samo raspoloženi za igru? Masturbacija može ublažiti (ili riješiti) sve ove probleme. Nemojte se zavaravati. Užitak (bez obzira vodi li do orgazma ili ne) je važan. I vi ga zaslužujete.