MANJE JE VIŠE

Pet aktualnih trendova koje će zavoljeti svaka ljubiteljica modnog minimalizma

04.10.2019 u 06:42

Bionic
Reading

Prema riječima modne biblije Vogue, usprkos blještavim i privlačnim uzorcima primijećenima na novom izdanju pariškog Tjedna mode, sa sigurnošću se može reći kako minimalistički stil odijevanja ove sezone podjednako vlada modnom scenom

Ove jeseni, prema riječima Voguea, postoji puno razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o odijevanju koje podrazumijeva nošenje jednostavne odjeće i dodataka. Osim što odijevanje za novi dan čini itekako lakšim, jednostavne modne krpice istovremeno će osigurati šik izgled.

  • +9
Street style zvijezde na pariškom Tjednu mode Izvor: Profimedia / Autor: Pixelformula/SIPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jednostavan stil odijevanja u duhu minimalizma može se postići na mnoštvo načina – bilo da je riječ o nošenju jedne palete boja, kupovanja investicijskih komada ili kreiranja kolekcije u ormaru s ključnim, bezvremenskim komadima na raspolaganju - a modna biblija Vogue stvorila je popis od pet aktualnih trendova kojima će zeleno svjetlo dati i najzagriženije pobornice minimalističkog stila odijevanja.

Obuća s četvrtastim potplatom

Ravne čizme ili cipele mule jednostavna dizajna samo su neki od modela jesenske obuće koje favoriziraju pobornici modnog minimalizma, a aktualni modeli s četvrtastim potplatom predstavljaju veliki jesenski hit kojem ni najveći ljubitelji minimalističkog stila odijevanja neće moći odoljeti.

Džemperi modernih silueta

Odjevna kombinacija od traperica i džempera ne može biti jednostavnija, a ove sezone ističu se modeli pomaknutih silueta koji klasičan odjevni komad kao što je džemper dižu na novu razinu. Od vrećastih verzija s kratkim rukavima, drapiranih modela asimetričnog kroja do onih nalik ogrtačima, džemperi u aktualnoj sezoni su sve samo ne dosadni, a zadovoljit će potrebe i najvećih poklonica modnog pravila 'manje je više'.

Radni kombinezoni

U danima u kojima ne znate što biste odjenuli, odjevni komadi kao što su haljina ili kombinezon predstavljaju idealno rješenje. Nakon što su na modnoj sceni ponovno zablistali ovoga ljeta takozvani radni kombinezoni u duhu safari stila odijevanja i ove su više nego dobrodošli, a bez prevelikih napora u tren oka osiguravaju šik izgled.

Torbe s diskretnim detaljima

Predimenzionirane torbe nalik jastuku, poput hit modela The Pouch s potpisom talijanskog brenda Bottega Veneta, osvojile su srca brojnih zaljubljenica u modu od New Yorka do Pariza. Mekani modeli torbi od luksuzne kože s gotovo neprimjetnim detaljima, poput patentnog zatvarača, apsolutni su modni hit, o čemu dovoljno svjedoče ulični prizori s tjedana mode, a osim što ih krasi titula najpoželjnijih, idealno se uklapaju u minimalistički stil odijevanja.

Strukturirana pletiva

Poput džempera pomaknutih silueta, uska pletiva koja prate liniju tijela još su jedan modni trend koji će nesumnjivo obilježiti aktualnu jesensku sezonu. Modeli u neutralnim bojama i zanimljivih detalja, poput kontrastnih šavova ili puf rukava, posebno se ističu, a uredništvo modne biblije Vogue upravo njih smatra idealnim sezonskim odabirom za ljubiteljice modnog minimalizma.