ČISTI HEDONIZAM

Perverzna raskoš najskupljeg europskog hotela

26.05.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Potrebno je pola sata da se u gondoli preplovi bazene, a wellness centar ima sobu punu snijega. Kupaonice na podu imaju ogledala obrubljena čistim zlatom. Luksuzni The Mardan Palace Hotel otvoren je u turskoj pokrajini Antaliji i već je proglašen najvećim i najskupljim hotelom u Europi

Ruski milijarder nije štedio na uređenju

Turski hoteli svoju su ionako bogatu ponudu povećali megalomanskim projektom raskošnog The Mardan Palacea na kojem bi im pozavidjeli i prebogati arapski šeici. Luksuzni hotel namijenjen je onima izrazito dubokog džepa. Ruski milijarder Telman Ismailov u ovaj je projekt uložio oko milijardu i pol eura, a luksuz je vidljiv na svakom koraku i u svakom detalju. Hotel ima 560 soba i dva kraljevska apartmana u čijem su sklopu i privatni bazeni. Noćenje u apartmanu košta preko 13.000 eura, a u hotel je utrošeno 2.500 tona zlata, 500.000 kristala i 23.000 četvornih metara najfinijeg talijanskog mramora.

Otvorenju hotela prisustvovali su Sharon Stone, Richard Gere, Seal, Mariah Carey, Paris Hilton i brojni drugi uzvanici, a pio se šampanjac Mouton Rothschild čija boca košta preko 1000 kuna. Uzvanike su zabavljali Tom Jones i Seal, a zvijezda večeri bila je Mariah Carey koja je navodno samo za ovaj nastup dobila milijun dolara. Svi su gosti u Antaliju dopremljeni privatnim avionom, a za svoje pojavljivanje su dobili i pozamašne iznose.

Putovanje gondolom s obale na obalu bazena traje pola sata


Čaša šampanjca u ovom carstvu luksuza i hedonozma košta oko 200 kuna, toaleti se kontroliraju daljinskim upravljačem, a gosti biraju posteljinu i jastuke ovisno o željenoj tvrdoći punjenja iz 'menija jastuka' koji se nalazi pokraj svakog kreveta. Privatna plaža napravljena je od 9.000 tona svilenkasto bijelog pijeska dopremljenog iz Egipta.

Ogroman bazen prostire se na površini od preko dva hektara, a s jedne na drugu stranu gosti se mogu prevesti u gondoli za što je potrebno pola sata. U sredini bazena nalazi se podmorski akvarij s 2.400 riba, uključujući i morske pse pa se doslovno može plivati među ribama, doduše s druge strane stakla.

U hotelu se nalazi 11 restorana koji predstavljaju različite svjetske kuhinje, talijanski restoran, smješten pokraj vode, opremljen je porculanskim posuđem s potpisom prestižnog Hermesa. Samo je to fino posuđe vrijedno preko milijun i pol eura.