kako im odoljeti

Personalizirane jakne postale su najtraženiji komad među trendsetericama

20.05.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Ručno oslikane jakne s personaliziranim potpisom preplavile su društvene mreže i postale novi 'must have' komad koji naprosto morate imati u ormaru želite li biti u trendu. Šarene i maštovite oslikane jakne podižu i najdosadniju kombinaciju, a mi smo za vas pročešljali Instagram i pronašli najbolje od najboljih

Vjerojatno ste već primijetili kako su ulice prepune ispisanih i oslikanih jakni koje naše trendseterice marljivo šetaju gradskom špicom. Bilo da je riječ o najnovijem komadu iz trgovine high street brendova ili o staroj maminoj traper jakni koju ste izvukli iz njezinog ormara, oslikane jakne odjednom su doživjele 'bum' i popele se na vrh liste najpoželjnijih krpica za 'nju' i 'njega'.

Koliko su oslikane jakne 'must have' ove sezone, najbolje govori i činjenica da trgovine ulične mode vrve raznovrsnom ponudom. Jakne ispisane zanimljivim, upadljivim citatima i porukama te cool crtanim likovima, stripovima ili ikonama stila, mogu se pronaći na policama svega dan ili dva, jer takve se jakne rasprodaju u tren oka.

Mnoge su se umjetničke duše stoga dosjetile načina kako spojiti ugodno s korisnim te su svoj likovni talent usmjerile u izradu personaliziranih jakni. Društvene mreže preplavile su fotografije originalnih ručno oslikanih jakni te raznoraznih brendova i profila koji oslikavaju jakne prema želji klijenta.

Maštovite i šarene jakne s osobnim pečatom idealan su odabir za proljetne dane i ljetne večeri. Bez obzira na to je li riječ o traper, kožnoj ili laganoj parka jakni, oslikane jakne naša su preporuka broj jedan. Najbolje od svega jest što svoju jaknicu možete dizajnirati upravo onako ste je zamislili te je učiniti originalnom i unikatnom.

Vera Art, Ko to tamo crta, Daria Y Maria, Live Wyld i Meraki samo su neki od talentiranih umjetnika koji su Instagram iskoristili kao odličan način da svoj dar pretvore u biznis.

U moru identičnih kopija, zašto ne izgledati drugačije i biti svoj? Personalizirane jakne odličan su način da podignete i najdosadniji stajling. Traperice i obična bijela majica zvuče potpuno nemaštovito, no traperice, bijela majica i 'custom made' traper jakna s oslikanom poleđinom, potpuno su druga priča.

Evo još nekoliko najljepših ručno oslikanih jakni koje smo pronašli na internetu, a koje bi vam mogle poslužiti kao inspiracija za vlastitu personaliziranu jaknu:

Predivna @njegova_nina i njena mala Koko #paintedjacket #painteddenim #customizedjacket #paintedjeans

Objavu dijeli Academic artist-Croatia (@vera__art)