ZA SVAČIJI UKUS

Jakne iz kojih se nećete skidati ovog proljeća

09.02.2017 u 07:39

  • +15

Trendi proljetne jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Tople pernate jakne, parke i kapute u zimskoj sezoni uskoro ćemo zamijeniti nešto laganijim varijantama. Klasične komade poput balonera i kožne jakne i ovog proljeća nećemo moći zaobići, no njihov sezonski monopol mogli bi lako poremetiti neki drugi neodoljivi modeli

Tranzicija iz zimskog kaputa u proljetnu jaknu nikad nije bila lakša, sudeći prema proljetnoj ponudi high street brendova. Ako je vjerovati modnim smjernicama dizajnera za nadolazeću sezonu, posebno su primamljivi modeli takozvanih safari jakni.

Ovi modeli, koji tradicionalno stižu u maslinastozelenoj boji ili maskirnom printu, vraćaju se u velikom stilu, kao što je slučaj i s kaki hlačama koje modna biblija Vogue naziva 'novim trapericama'. Poput bezvremenskih bajkerica i balonera, i naredne sezone svjedočit ćemo trendu bomber jakni od kojih modna industrija, poput slavnih trendseterica, još ne odustaje. U odnosu na protekle sezone, najpoželjniji modeli bomber jakni danas stižu s cvjetnim printom.

Uz bok spomenutim verzijama su klasične traper jakne, koje također nećemo moći zaobići, a odlikuje ih mnoštvo detalja u znaku vezenih detalja, zakrpa ili zakovica.

Odlučili se za klasične primjerke proljetnih jakni ili trendovske modele, izbor je i nadolazeće sezone uistinu velik.