SEZONSKI ADUT

Ovu praktičnu suknju u duhu 70-ih ponovno ćemo viđati posvuda

23.07.2023 u 23:04

Bionic
Reading

Nakon mikro suknji, koje su obišle modne piste i sada imaju brojne sljedbenice, duge suknje boemske estetike također su se nametnule kao must-have komad u ljetnoj garderobi

Praktične i lagane, duge suknje već su zadobile pažnju poznatih trendseterica. U odnosu na kratke varijante pripijene uz tijelo, duge suknje za ovu sezonu dovoljno su široke, eterične i lagane, poput modela iz ere ludih 70-ih.

Duge suknje od prozračnih materijala dostupne su u brojnim stilovima i, samim time, prilagođavaju se svakoj prilici. Prošlog svibnja Katie Holmes pojavila se na ulicama New Yorka odjevena u dugu bijelu prozračnu suknju, a kombinirala ju je s laganim pletenim puloverom i ležernim mokasinkama. U međuvremenu, glazbena diva Taylor Swift primijećena je kako dolazi u studio odjevena u romantičnu bijelu kombinaciju s dugom suknjom u glavnoj ulozi.

Duge suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Duge suknje nosive su s bilo kojim gornjim odjevnim komadom te ljetnim stajlinzima darujući neodoljivu boemsku notu.

Već prošle godine, tijekom predstavljanja kolekcija za aktualnu sezonu na tjednima mode, brojni dizajnerski brendovi natjecali su se u domišljatosti u reinterpretaciji ovog bezvremenskog komada.

Francuski Chanel tako je ponudio prugastu verziju s gumbima inspiriranu mitskim mornarskim topom, a Blumarine je popularnu Y2K estetiku gurnuo do vrhunca dugim suknjama ukrašenim volanima. S druge strane, modna kuća Dior oslonila se na ultraženstvenu izvezenu verziju ukrašenu bijelim vrpcama i čipkom.

30 days of summer