in vs. Out

Ovog proljeća s odijelom je nemoguće pogriješiti, a ako želite biti u trendu, ova tri modela vrijedan su dodatak u ormaru

03.05.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Ženska odijela nikada nisu bila popularnija, a ove sezone predstavljaju pravi modni hit. I dok modni scenu su uvjereno osvojila predimenzionirana odijela, tu su još neki stilovi koji će biti itekako poželjan stajling u sezoni pred nama

Poput haljine, sjajan i jednostavni za kombiniranje, no ipak znatno više cool, odijelo je jedno od najpoželjnijih modnih komada ovog proljeća. Posljednjih godina upravo su odijela postala jedan od favorita brojnih modnih profesionalaca jer se mogu stilizirati u bilo kojem stilu, od vječnog chica pa do casual looka.

No, baš kao i svemu u modi, i po pitanju odijela mijenjanju se poželjni modeli. Ako želite ići u korak s najnovijim trendovima, svakako bacite oko na ove tri varijante.

  • +20
Široke hlače do 300 kuna Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Predimenzionirana odijela sa širokim hlačama

Predimenzionirane siluete su već nekoliko sezona jedan od najvećih trendova, a prema svemu sudeći taj trend će nastaviti dominirati još neko dulje vrijeme. Uz široki sako nose se jednako tako široke hlače koje padaju niže na bokovima.

No, kako biste izbjegli prešlampav izgled, uz ovakav stil odijela najbolje je posegnuti za zavodljivim, uskim topom koji ističe figuru, ili pak za bralette topom, a dodatak čipke svakako će biti dobrodošao. Model koji pak ove sezone nije više u fokusu je klasično, usko odijelo s hlačama cigareta kroja.

  • +8
Sakoi za proljeće i ljeto Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Odijela jarkih boja

Kada je riječ o odijelima, ove sezone zaboravite na uzorke, vladavinu preuzimaju jarke boje. S dolaskom proljeća i moda postaje malo šarenija, a taj trend nije zaobišao ni trendi odijela koja dolaze paleti jarkih boja. Bilo da su u ružičastoj, plavoj ili žutoj boji, odijela u jarkih nijansi stvaraju upečatljiv stajling u tren oka, pogotovo ako ih se bira s košuljom ili topom u kontrastnoj boji. Naime, ključna riječ ove sezone je color blocking, a ako niste skloni jarkim nijansama uvijek možete odabrati varijantu u pastelnim bojama.

Odijela s mini suknjama ili bermudama

Odijela u kombinaciji sa suknjama, umjesto s hlačama uvijek su imala pomalo buržoaski prizvuk, sve do sada. Povratkom mini suknja na modnu scenu, klasična varijanta odijela sa suknjom dobiva pravi makeover – umjesto pencil suknje do koljena, sada se nosi njezina mikro verzija.

U svakom slučaju, pripazite da sako ne bude preuzak, radije birajte opušteni, predimenzionirani kroj koji će se suprotstaviti mini suknji. Ova igra sa siluetama rezultirat će vrlo chic izgledom.

Blanka Vlašić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo