zapamtite connera ivesa

Ovo su trenutno najpoželjnije haljine: Udobne, jednostavne, a tako posebne, nosit ćete ih od jutra do mraka

05.07.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Rihanna, Simone Ashley, Adwoa Aboah… Sve su one obožavateljice Connera Ivesa i njegove patchwork haljine, modnog komada koji je trenutno jedan od najpoželjnijih na modnoj sceni

Conner Ives modno je ime koje već dulje vrijeme privlači pažnju i dolazi u fokus modnih stručnjaka i zaljubljenika u lijepo odijevanje. Ovaj dizajner, rođen u Sjedinjenim Državama, a s adresom Londonu, već je imao nekoliko važnih trenutke u svojoj karijeri, čak i prije nego što je diplomirao na Central Saint Martinsu. A od tada njegov modni uspon je neoboriv.

Dok je odijevao Adwoa Aboaha za Met Gala 2017., počeo je privlačiti pažnju u modnim krugovima, no Rihanna je bila ta koja je doista pokrenula stvar.

Pjevačica je bila među prvim obožavateljima dizajnerovih dekonstruiranih T-shirt haljina koje sve do danas ostaju prepoznatljiv potpis brenda. Rihanna ga je na kraju i angažirala kao jednog od prvih članova svog dizajnerskog tima za svoj kozmetički brend Fenty Beauty.

Uz Rihannino odobrenje, Conner Ives nastavio je proizvoditi haljine sastavljene od komada recikliranih majica koje je pažljivo sastavljao u doista zanimljivu i vizualno privlačnu cjelinu. Radeći s XXL modelima originalnih majica, ovaj dizajner miješa i usklađuje grafike i uzorke tkanina kako bi stvorio potpuno novi odjevni predmet, ali s bezvremenskim referencama.

Ova patchwork tehnika Connera Ivesa datira iz 2016. godine, kada je boravio u kući svoje tete u Novom Meksiku. 'Iala je tu vrećicu s ostacima odjeće koje je koristila za krpe. Bilo mi je uzbudljivo vidjeti kako možete doslovno pomiješati grafike starih majica s kojima sam oduvijek bio opsjednut. Djelovalo je tako prirodno,' izjavio je za britanski Vogue.

  • +4
Conner Ives Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Majice potrebne za nove kreacije nabavlja sam, pretražujući britanska veleprodajna skladišta vintage odjeće u potrazi za komadima koje može pretvoriti u nešto novo i uzbudljivo. Kupcima itekako laska činjenica da je svaku majicu korištenu u proizvodnji odabrao sam Conner ili blizak član njegovog tima.

Za ovog istaknutog dizajnera lov na dobre majice je 'najbolji dio procesa, jer rijetko vidite istu majicu dvaput,' objašnjava on. 'Neke su smiješne, neke čudne. To je dokaz našem društvu: mislim da smo spremni staviti bilo što na majicu kratkih rukava. To je tako doslovan i izravan oblik komunikacije; Obožavam ih,' kaže Conner.

Svojim kreacijama Conner je želio prigrliti lakoću nosivosti i udobnost obične majice, ali u obliku haljine. Conner Ives pripisuje uspjeh T-shirt haljina genijalnoj jednostavnosti njihova dizajna. 'Mislim da one savršeno predstavljaju ono za što se zalažem', kaže on te dodaje: 'Reciklirani predmeti, malo duhovitosti i humora, sve u jednostavnoj silueti koja je ujedno jedinstvena.' Najbolje od svega? Nikada ne znate koju ćete dobiti.